Otthon / Egészségügy / Káoszkormányzás: Orbánék megint tökölnek az iskolabezárással

Káoszkormányzás: Orbánék megint tökölnek az iskolabezárással

Addig méricskéli a járványügyi adatokat a kormány, amíg a harmadik hullám letarolja az iskolákat. Hiába kérte a PDSZ Orbánt, hogy minden intézményben rendeljék el a digitális oktatást, eddig csak tétlenkedtek.

Egy hét alatt majdnem a duplájára emelkedett azoknak az általános iskoláknak a száma, ahol valamilyen járványügyi intézkedést kellett bevezetni koronavírus-fertőzések miatt

– írta meg a Népszava. Február 19-én 277-ről, múlt hét pénteken viszont már 516 olyan intézményről lehetett tudni, ahol rendkívüli szünetet, illetve részben vagy teljesen digitális oktatást rendeltek el. Ez az általános iskolák mintegy 17%-a.

Orbánék bukott járványkezelésének köszönhetően a vírus harmadik hulláma is berobbant. A helyzet súlyosbodik, ezért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete múlt pénteken arra kérte a felcsúti miniszterelnököt, rendeljen el digitális munkarendet valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

A Müller Ceci vezette operatív törzs nincs a helyzet magaslatán, még a szakértőik sem képesek zöld ágra vergődni egymással. És  Orbán Viktor szerint ezeknek a kezében van az életünk.

Pénteken még arról regélt a törzs, hogy járványügyi adatok nem támasztják alá a teljes iskolai zárást. Néhány órával később Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője már azt pedzegette, mivel a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, ezért megfontolandó lenne rövid időre átállni az online oktatásra.

“NEM TUDJA A JOBB KÉZ, MIT CSINÁL A BAL”

– jellemezte Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője a káoszkormány teljesítményét. Úgy véli, ebből kitűnik, a szakmaiság teljesen hiányzik az egész bukott járványkezelésből, mindent politikai alapon mérlegelnek.

Így lesz a káoszból pánik, végül tragédia.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Csürhe!”, „Kretén!”, „Büdös bunkó!”, „Moslékkoalíció!”, „Csicska!”, „Menjél igyál!”, „Duguljon már el!”

Elvtársazni már lehet a fideszes képviselőket, ficsúrnak nevezni azonban nem! Így kommentálta Jakab Péter, hogy Kövér …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: