Otthon / Friss hírek / Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az iskola- és boltzárra. 

A jobbikos politikus felidézte:

“február elején még azt hazudta Orbán, hogy a kormány támad, a vírus védekezik”,

ma pedig a kormány bejelentette:

“a vírus támad, az ország meg bezár”. 

“Úgy tűnik, a kórházakba vezényelt katonák fegyverei nem tudták legyőzni a vírust, ezért a kormány a végső csodafegyverhez nyúlt: töltsük ki a nemzeti konzultációt, és akkor majd kinyit az ország”

– hangsúlyozta Jakab Péter, aki szerint ez egy elképesztő hozzáállás. A vírus legyőzéséhez nem fideszes adatgyűjtésre van szükség, hanem modern egészségügyre, megbecsült orvosokra és ápolókra, és legfőképp felelős kormányra, amelyik él a felhatalmazással, és nem visszaél vele – fogalmazott.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor visszaélt a hatlommal.

“Védekezés helyett fontosabb volt neki a Dubaji Világkiállításon való részvétel meg a kézilabda-Eb megrendezése. Ezeket nyilvánította kiemelten fontos közérdeknek, nem az egészségügy rendbetételét. Az épp összeomlóban van. A halottak száma világviszonylatban is nálunk az egyik legmagasabb, márpedig Orbán szerint az emberélet a siker fokmérője. Siker nincs. Helyette van működésképtelenné váló kórház, becsődölő vállalkozás, lakat alá kerülő ország”

– érvelt a pártelnök.

A jobbikos miniszterelnök-jelölt emlékeztet arra is, hogy lassan egy év felhatalmazás, egy év rendkívüli jogrend után ennyit tud felmutatni a Fidesz.

“Megbuktak. És hamarosan erről papírjuk is lesz”

– teszi hozzá.

Jakab Péter megismételte pártja követeléseit is:

  • adjanak azonnali 80 százalékos bértámogatást a bajbajutottaknak,
  • emeljék meg az álláskeresési járadékot,
  • és legfőképp fejezzék be az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítését, elüldözését. Nélkülük ugyanis nem lesz győzelem.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rémálom volt a magyar boltosoknak az április

Az iparcikkeket kínáló üzletek 150 milliárd forintot buktak 2019 azonos hónapjához képest. A koronavírus-járvány okozta …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: