Otthon / Friss hírek / Gyöngyösi: a Néppárt után az EU-ból is kilépne a Fidesz?

Gyöngyösi: a Néppárt után az EU-ból is kilépne a Fidesz?

“Sebtében összedobott” levelet kaptak az Európai Parlamenti képviselők Deutsch Tamástól – számol be Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Az ellenzéki képviselő elmondta, az Orbán Viktor aláírásával ellátott levél a Szamizdat 6. címet viseli, melyben a magyar kormányfő gondolatai szerepelnek arról, miért kellett a fideszes EP-képviselőknek távozniuk az Európai Néppárt (EPP) frakciójából.

Ahogy az kiderül, azért, mert Orbán Viktor szerint az EPP egy “szélsőségesen baloldali” formációvá vált, neki pedig ezzel szemben kell megteremtenie egy “valódi jobboldali” pártszövetséget Európában. Mindezt a kormányfő azzal indokolja, hogy a Néppártban már mindenki “migránspárti, “multikultit” szorgalmaz, illetve “melegjogi őrültségeket” terjeszt – tolmácsolja Gyöngyösi.

A Jobbik politikusa szerint kérdésként vetődik fel, vajon ehhez a hozzáálláshoz, kommunikációs stílushoz mit szólhatnak az EPP-ben maradt KDNP-s és RMDSZ-es politikusok, akik szintén megkapták a “szélsőbaloldali” bélyeget.

Gyöngyösi – mint mondja – nem tudja, “milyen párt az, amely a választókat ilyen fajta gyűlölködő hangnemben szólítja meg”. Úgy látja, a Fidesz elnöke “szégyent hozott Magyarországra”.

Szerinte látható az is, hogy

“mára Borkai, Kaleta és Szájer József pártjává vált a Fidesz” 

– emelte ki az EP-képviselő, hozzátéve, hogy úgy látja, ennek mentén nem csak hazánkban, hanem Európában is szintet kíván lépni a Fidesz.

Talán már az EU-ból való távozásra készül?

– veti fel a kormányfő lehetséges motivációira célozva a politikus.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Úton van a “mestervakcina” az átkozott vírus ellen

Jó kezdeti kísérleti eredményekről számolt be a CureVac NV biotechnológiai cég és a GlaxoSmithKline Plc …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: