Otthon / Friss hírek / Terrorelhárítás, sport és művészet – tízmilliárdokat osztott el a kormány

Terrorelhárítás, sport és művészet – tízmilliárdokat osztott el a kormány

Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadásokat teszi túlléphetővé 13,5 milliárd forinttal. Erre a célra 500 millió forint szerepel az idei költségvetésben.

Milliárdos költésekről döntött a kormány

Az Agrárminisztérium fejezetén belül az öntözés-igénybevétel fejlesztése csökken 4 milliárd 675 millió forinttal. Ebből a Nemzeti Földügyi Központ kap 4 milliárd 520 milliót, míg az Agrárminisztérium igazgatása 200 millió, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig 3,4 millió forinthoz jut.

A Miniszterelnöki Kormányiroda Rendkívüli kormányzati intézkedések kiadása csökken félmilliárd forinttal, ez az összeg átmegy a Miniszterelnökség igazgatására.

A Rendkívüli kormányzati intézkedések további 3 milliárd 750 millió forinttal is kevesebb lett. Ebből legtöbbet a művészeti tevékenységek támogatása kapott, 1,9 milliárd forinttal.

A Gazdaságvédelmi alap tartaléka 15,6 milliárd forinttal csökkent. Ebből közútfejlesztésre 9,3 milliárd fordítható, míg a Nemzeti Sportközpontok 1,1 milliárddal részesült belőle.

Lázár Ervin Program 1 milliárd 135 millió forintját a kormány áttette a kulturális beruházások és fejlesztések támogatására.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 2,1 milliárd forint került átcsoportosításra. A Magyar Államkincstár személyi juttatásra 990 millió forintot kapott, a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására pedig 260 millió forint jutott.

Döntött a kormány a 2022. évi Felnőtt Judo Világbajnokság megrendezésének a költségeiről is, módosítva 2019-es határozatot. Az eredeti határozatban a rendezési jogdíj az idei és a jövő évi költségvetést terhelte, a módosítás az idei költségvetésbe helyezi a teljes 5 millió dollárt (bő másfél milliárd forintot). A 2020-ra és 2021-re előirányzott rendezési költség eredetileg 3,5 milliárd forintot tett ki, ehelyett az idei költségvetésbe került ez is, de csak 2 milliárd 690 millió forinttal.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: