Otthon / Friss hírek / Orbán Viktor: 50 százalékos bértámogatást kapnak a leállított szolgáltatásokban dolgozók

Orbán Viktor: 50 százalékos bértámogatást kapnak a leállított szolgáltatásokban dolgozók

Újabb rövid videóval jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök, aki úgy fogalmazott a következő két hét valóban nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Kihangsúlyozta, aggódni azonban nem kell, “mindenkinek segíteni fognak, senkit sem hagynak az út szélén”.

Bejelentette, hogy 50 százalékos bértámogatást adnak a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak, például fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak. A kormány emellett egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot a szóban forgó szektorokban, az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díját pedig nem kell megfizetniük a szigorítással érintett vállalkozásoknak – fejtette ki. A miniszterelnök bejelentette, az általányadózóknak, vagyis a katásoknak és kihívásoknak “természetesen március hónapra elengedjük az adójukat”.

A videó következő részében kihangsúlyozta: szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: “hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: