Otthon / Friss hírek / Dudás Róbert a közmunkaprogramról: Megélni nem lehet belőle, de éhen halni meg sok

Dudás Róbert a közmunkaprogramról: Megélni nem lehet belőle, de éhen halni meg sok

Az elmúlt hetek, hónapok mástól sem voltak hangosak, minthogy a kormány meg akarja védeni az országot, a gazdaságot, miközben mindenki más a vírusnak szurkol annak érdekében, hogy a kormánnyal szembe mehessen. Ez egy ordas nagy hazugság

– mondta online sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője, Dudás Róbert, aki hozzátette van egy óriási különbség is: míg a kormány öncélúan, marketingfogásként használja a járványkezelést, addig az ellenzéki pártok valós, logikus, a járványkezelést ténylegesen segítő intézkedéseket sürgetnek.

Ezzel kapcsolatban egy nyílt levelet is küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, melyben Dubajozás, magánrepülőzés helyett érdemi intézkedéseket vár tőle. Szerinte a kormányközeli személyek utazásaiból is jól látszik, hogy amit nekik szabad, azt a magyar emberek nem tehetik meg. A politikus példaként hozza fel erre a napokban megjelent hírt, mely szerint Európában sehol sem fogadják a Katari labdarúgó-válogatottat, Magyarországon mégis megtarthatják az edzőtáborukat.

Teljesen logikátlan lépésekről beszélünk

– tette hozzá a kormányzásnak nagyon nehezen nevezhető intézkedések kapcsán, majd a vendéglátó egységekről is szót ejtett és kifejtette, hogy míg ők a járványkezelés szabályainak maximális betartása mellett sem lehetnek nyitva csökkentett kapacitással, addig a hipermarketekben egymást érik az emberek.

Budapestről a vidék helyzetét nem látni, de ha a Karmelita kolostort nézzük, onnan már végképp nem látni. Ha lenne rá akarat, hogy a vidék és Magyarország helyzetét lássa a kormány, akkor az sokat segítene az emberek életén

– hangsúlyozza Dudás, de jelenleg erre hajlandóság nem mutatkozik a kormány részéről. Emlékeztet rá, hogy elég csak Orbán Viktor legutóbbi parlamenti látogatásra gondolni, amikor is azt mondta “ne féljen senki, ha elveszíti a munkahelyét, mert közmunkaprogram korlátlan mértékben áll rendelkezésre“.

Halkan jegyzem meg, a közmunkaprogramban 53-54 ezer forintot keresnek az emberek. Hogy mire elég ez? A Karmelita kolostorból elhiszem, hogy munkahelyteremtésnek tűnik mindez, de ez nem az. Ez semmire nem elég, megélni nem lehet belőle, de éhen halni meg sok

– véleményezte az országgyűlési képviselő a miniszterelnök intézkedését, majd arra kérte Orbánt, hogy ne marketingcélú korlátozások legyenek, hanem ténylegesen a vírus megfékezése érdekében hozzon döntéseket.

Ne egymás ellen, hanem együtt lépjünk fel a pandémiával szemben azért, hogy mielőbb visszaszoríthassuk, miközben az országot ne pusztán újra kellejen majd indítani, hiszen leállítani sem kellene.

– zárta tájékoztatóját Dudás Róbert.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: