Otthon / Friss hírek / Az EU mégsem fogadja el a kínai és orosz oltást a közös igazolásánál?

Az EU mégsem fogadja el a kínai és orosz oltást a közös igazolásánál?

Az unió közös védettségi igazolványát mégsem kaphatják meg azok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak – értesült róla az Euronews. Egy csütörtöki zárt ülésen két uniós biztos között hangzott el az állítás.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bloomberg által megszerzett bizottsági javaslat szerdán még arról szólt, az Európai Unió elfogadná a kínai és az orosz oltóanyagot a közös védettségi igazolásban. Az Európai Bizottság a jövő héten mutatja be tervezetet a védettségi igazolás kapcsán, pontosabban szerdán. Eszerint a dokumentumot a déli tagállamok kérésére vezethetik be és a koronavírus elleni oltás meglétét, illetve más jellegű védettséget igazolhat, a célja pedig az utazások megkönnyítése a nyári turista szezonra.

A leirat szerint a bizottság alelnöke Margaritisz Skínász azt mondta

az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett oltóanyagokat nem vesszük be, mert azokra nem vonatkoznak az uniós felelősségvállalási szabályok és a minőségbiztosítási eljárás sem.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sürgősséggel szavaztatják meg az Országgyűléssel a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

Az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta, hogy sürgősségi eljárással tárgyalja a plenáris ülés azt a törvénymódosítást, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: