Otthon / Friss hírek / Jobbik: Letelepedési kötvénnyel jött az országba a Honvédkórházban késelő kínai elkövető?

Jobbik: Letelepedési kötvénnyel jött az országba a Honvédkórházban késelő kínai elkövető?

Szilágyi György először részvétét és megdöbbenését fejezte ki annak az 54 éves nőnek a családjának, akit néhány napja minden előzmény nélkül egy 37 éves kínai férfi szurkált halálra a Honvédkórház Covid-osztályán. Az első jelentések alapján drogfüggő kínai elkövető kitépte a mély altatásban lévő nő szájából a csöveket, és egy ollóval legalább harmincszor szúrta fejbe a magatehetetlenül fekvő asszonyt.

Az eset kapcsán súlyos kérdések merülnek fel. Miképpen válhat egy évtizedek óta becsületesen élő magyar állampolgár ilyen bűncselekmény áldozatává

– vette fel Szilágyi György a bűnügy esetleges más felelőseinek a megnevezését.

A Jobbik alelnöke ezért még a nap folyamán kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, mert szerinte felmerülhet a hatóságok mulasztása is.

Mivel kínai elkövetőről van szó, felmerül a kérdés, hogy milyen jogcímen, azaz legálisan tartózkodik-e hazánkban. Rendelkezik-e tartózkodási engedéllyel, van-e magyar állampolgársága, ha igen akkor azt mikor és milyen célból kapta. Esetleg a Fidesz letelepedési kötvény biznisze kapcsán került Magyarországra

– vélekedett Szilágyi György aki szerint ha az elkövető átesett nemzetbiztonsági átvilágításon, akkor ott kiderült-e hogy egy súlyos drogfüggő kaphat engedélyt az itt tartózkodásra.

A Jobbik országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy az igazságszolgáltatás méltó bünetetést szab majd ki az elkövetőre.

De nem úgy – ha már kínairól van szó – mint annak a fiatal lánynak a gyilkosa, akinek pár éve hagyták, hogy elhagyja az országot. Kínában egyszer kihallgatták és azóta éli az életét, semmilyen büntetést nem kapott

– tette hozzá Szilágyi György, aki úgy vélte az is kérdéses még, hogy ki fizette a drogfüggő kínai kórházi ellátását, akkor amikor sok magyar ember nem tudja rendesen fizetni a TB-t, s így nem kaphat megfelelő egészségügyi ellátást.

A jobbikos képviselő szerint a magyar társadalmat igenis érdekli, hogy történtek-e mulasztások a hatóságok részéről és ha igen, akkor – mint fogalmazott – azokat is meg kell büntetni, akik munkájuk kapcsán ilyen tragikus helyzetbe hoztak egy magyar családot.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: