Otthon / Dél-somogyi hírek / Aranyeső helyett feketeleves vár a dél-somogyi utakra

Aranyeső helyett feketeleves vár a dél-somogyi utakra

Kevesebb, mint 40 kilométer jut a térségnek, miközben a Fidesz hatalmas beruházásokról prédikált, na meg persze 10 évvel ezelőttre mutogatott. Ennyit érdemel Somogyország?

SOMOGYBAN PÉLDÁUL 39,5 KM-EN LEHET MAJD KÉNYELMESEBBEN KOCSIKÁZNI, HA BE IS TARTJÁK AZT, AMIT ÍGÉRNEK.

De ez édes kevés, főleg, ha az utcára kilépve alig lehet aszfaltot találni a kátyúk között, bármerre járunk a térségben.

Persze kifogás megint volt, hogy miért nem lesz megint tisztességes közigazgatási fejlesztés. Na meg miért kerül 300 millióba egy kilométer, ha az utak továbbra sem fognak jobban kinézni:

„A 2010 előtt felhalmozódott karbantartási lemaradás ledolgozása mindmáig rengeteg feladatot jelent, a kormány több útfelújítási programban, jelentős részben hazai forrásból támogatja a fokozatos előrehaladást. A tömeges beavatkozásokkal folyamatosan javul a helyi életminőség és a közlekedés biztonsága mellett az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala is.”

– írták közleményükben.

Érdekes. Ha Orbánék keze alatt valami probléma van, mindig előkerül a régi, jól bevált eszköz: “bezzeg előttünk minden rossz volt!” De akárhogy számolunk, 2010 egy évtizede volt, és ha azóta nem sikerült semmit megoldani az országban, az már cak az ő hibájuk, főleg úgy, hogy a fél Fidesz-bagázs útépítőkből és betonkupecekből áll.

Ha pedig a “tömeges beavatkozásokból” csak ennyire futja, abból egyértelműen látszik, hogy nem akarnak foglalkozni se Dél-Somoggyal, se a megyével.

“Pedig kormánypárti képviselőtársam nemrég adott nyilatkozata szerint valóságos aranyeső vár a dél-somogyi vidékre. Ez viszont inkább feketeleves. Ennyit ér a Fidesznek Somogyország déli része.”

– mondta ki véleményét az ügyről Ander Balázs képviselő.

“Ezért nem adott hát konkrét választ az itteni utak sorsát firtató múltkori kérdésemre az illetékes államtitkár. Kell a pénz vadászati világkiállításra, 19 milliárdos nyíregyházi stadionra, valamint a többi roppant fontos dologra. Hiába, no. A prioritások…”

MÉG JÓ, HOGY SZÁSZFALVI ÚR KEMÉNYEN LOBBIZIK ÉRTÜNK AZ ORSZÁGHÁZBAN ÉS A KORMÁNYNÁL IS. ENNYIT ÉR A FIDESZ-CSICSKÁK MUNKÁJA, KÁR, HOGY MI ISSZUK MEG A LEVÉT.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mindössze négy diák kapott ösztöndíjat a több milliárd forint közpénzből épült elitiskolában

Az önkormányzat évente százmilliókkal támogatja a Debreceni Nemzetközi Iskolát, a tanulók többsége több milliós tandíjat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: