Otthon / Egyéb / Luxusfidesz: Orbáné Európa legrdágább kormánya

Luxusfidesz: Orbáné Európa legrdágább kormánya

Iszonyatos pénzeket költenek itthon a bürokrácia működtetésére, a kaviárzabáló fideszesek fizetése igazán megterhelő tétel a magyar emberek számára. És a lopásaik ebben nincsenek is benne.

Pedig ez nem igaz, hiszen az Unió egymás után küldi felénk a támogatásokat, a mentőcsomagokat és a segélyeket, Orbán Viktor állítása szerint a magyar gazdaság remekül van és tele vagyunk tömve tartalékokkal.

Akkor ebből mi mért nem látunk semmit? Most választ kaptunk a kérdésünkre.

AZ EUROSTAT ADATAIBÓL UGYANIS KIDERÜL, HOGY A MIÉNK EURÓPA LEGDRÁGÁBBAN MŰKÖDŐ KORMÁNYA, HÁLA A FIDESZ KITARTÓ KÖLTEKEZÉSÉNEK.

Az EU 27-ek közül ismét elsők vagyunk valamiben. Amikor Orbán az “előretörésről” és a “jobban teljesítésről” beszél, valószínűleg ilyesmire gondol, a magyarok pedig tovább szenvedhetnek.

A tagállamok 2019-es költségvetési adataiból olvasható, hogy idehaza a GDP 8,2 százalékát költik a bürokráciára, hivatalosan az általános közösségi szolgáltatásokra.

EZ AZ ÖSSZEG ELKÉPESZTŐ MAGAS, MIKÖZBEN A KÉPVISELŐK FIZETÉSEMELÉSÉN ÉS A CSICSKÁK GAZDAGODÁSÁN TÚL EBBŐL NEM LÁTUNK SEMMIT.

Hogy legyen mihez hasonlítani a kormány költekezését:

  • Az uniós átlag a GDP 5,8 százaléka.
  • A hozzánk közel álló Finnország a 7,9 százalékukkal állampolgáraik totális anyagi biztonságát, a gazdaság zavartalan működését és az egészségügy kiemelkedő teljesítményét biztosították.
  • A “labor-ország” Ausztria 5,7-el száguld el mellettünk.
  • A V4-ek országai, közeli szövetségeseink pedig 4-5 százalékot költenek az államra, miközben ők szépen lassan lehagynak minket mindenben.

TERMÉSZETESEN A 2019-ES ZÁRSZÁMADÁSI TÖRVÉNYBEN A KORMÁNY NEM TÉRT KI ARRA, HOGY MITŐL ILYEN DRÁGA MAGYAR ÁLLAM MŰKÖDÉSE. RÁADÁSUL A NEM IS KÖZÖLTEK RÉSZLETES ADATOKAT, HOGY MIRE MENT EL EZ A MINTEGY 3330 MILLIÁRD FORINT.

Az Fidesz-kormánynak köszönhetően két dologban elsők vagyunk az EU-ban: az alacsony fizetésben és a magas adókban

Ez a költekezés azért is szánalmas, mivel 2010-ben Orbán Viktor és a Fidesz még az erős, de kicsi (olcsó) állam ígéretével kampányolt.

Ez sem sikerült, tehát megint felírhatunk valamit a csicskák folyamatos kamuzásai és hamis ígéretei mellé.

SZÓVAL EZÉRT NINCSEN PÉNZ SEMMIRE AZ ORSZÁGBAN! KÖSZÖNJÜK ORBÁN VIKTOR!

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az előválasztás meghekkelése a választási csalás főpróbája lehetett

Orbán Viktornak állt érdekében, hogy az előválasztás ne egy sikertörténet, hanem összeomlás legyen. Terve részben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: