Otthon / Dél-somogyi hírek / ISMÉT FELMOSSA A PADLÓT A HATALOM DÉL-SOMOGGYAL?

ISMÉT FELMOSSA A PADLÓT A HATALOM DÉL-SOMOGGYAL?

Ander Balázs, a dél-somogyi ellenzéki országgyűlési képviselő rögtön Kásler minisztériumához fordult a hajmeresztően alacsony nagyatádi átoltottsági adatok napvilágra kerülése után. A Jobbik elnöke haladéktalan intézkedést kér a minisztertől a térség érdekében.  A brutális számok azt mutatják, hogy a hatalom ismét felmossa a padlót Dél-Somoggyal.

“MI A HELYZET A DÉL-SOMOGYI COVID FRONTON?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán az ellenzéki honatya.
Írásbeli kérdéssel fordultam az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóshoz annak érdekében, hogy az átoltottság vidékünkön is elérje az országos átlagot!
„Döbbenetes sajtóhír látott napvilágot, amely szerint az országos 17%-os átoltottsággal szemben a dél-somogyi Nagyatádon – amely más vonatkozásban (gondoljunk csak a turisztikai források elképesztően igazságtalan elosztására) sorra-rendre szenvedi el a brutális kormányzati arculcsapásokat – csupán 11-12%-os ez a koronavírus-járvány megfékezése szempontjából roppant fontos mutató.
Noha a független polgármester által irányított városban is magyar állampolgárok, nem pedig másodrendű lakosok élnek, sokszor érzik úgy az ottani polgárok, hogy a kormányzat cserben hagyta őket. Az oltakozási hajlandóság esetleges alacsony voltával nem lehet magyarázni az alacsony átoltottságot, hiszen a megkérdezett nagyatádi orvosok szerint folyamatosan telefonálnak az emberek, még betegségeikre is hivatkoznak, és mindenképpen oltást szeretnének.
Egyikük így nyilatkozott: „ Majd’ megölnek bennünket, hogy ők mikor kerülnek már sorra, de hát a sorrendről nem én döntök. Tegnap legalább 10-15-en hívtak, még este otthon is hatan.” Különösen szörnyű és megmagyarázhatatlan mindezzel szembesülni, amikor tudjuk, hogy a hazai megyék sorában Somogy fertőzöttségi mutatói igen rossz helyen állnak, s az elmúlt hetek adatai alapján megyénkben mostanra négyszer rosszabb a helyzet, mint például a szomszédos Zalában.
Tisztelettel érdeklődöm tehát, hogy miért nem jut a nehéz helyzetben lévő Nagyatád, illetve az ott élő emberek számára arányait tekintve legalább annyi vakcina, mint amennyi megfelel az országos átlagnak.
Kérem továbbá Miniszter Úr sürgős és hathatós beavatkozását ennek a felfoghatatlan és elfogadhatatlan anomáliának a megszüntetése érdekében!”
Kíváncsian várjuk a választ!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Próbababával együtt lopta el a ruhát egy ittas budapesti férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságán lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást F. Sándor ellen, számolt …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: