Otthon / Egyéb / Top milliárdos bizalmasa vette át Tiborcz István egyik üzletét
Fotó: Marjai János / 24.hu

Top milliárdos bizalmasa vette át Tiborcz István egyik üzletét

Február 15-én eladta a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. azt a projektcéget, ami a ferencvárosi Lónyay utca 29. alatti ezer négyzetméteres műemléképületet birtokolja – derült ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

A Lónyay 29 Projekt Kft.-t és azzal együtt az eddig irodaházként működő ingatlant egy viszonylag frissen alapított társaság vásárolta meg. A főtevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó Drenthelm Holding Zrt.-t tavaly februárban hozták létre, tulajdonosa a 69 éves Mayer Erzsébet, aki a vezérigazgatója is volt a cégnek mindaddig, amíg az meg nem vásárolta a projektcéget. Az adásvétel után – február 15. óta – a fia, Kertai Zsolt vette át a zrt. vezetését, egyben ő lett a Lónyay 29 Projekt Kft. ügyvezetője is.

Kertai Zsolt neve nem ismeretlen, tavaly a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. egyik igazgatósági tagja lett, méghozzá a 11. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel bizalmasaként. Említésre méltó, hogy éppen a Jellinek többségi tulajdonában álló Indotek Group vásárolta meg Tiborcz István, illetve a BDPST Zrt. 24 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Nyrt.-ben. Ez az a társaság, amelyből Orbán Viktor veje, valamint a miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos szinte egyszerre szállt ki.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rengeteg pénz ment válságkezelés címén olyasmire, aminek semmi köze a válsághoz

Sok esetben csak ürügy volt a járvány ahhoz, hogy nyakló nélkül költekezzen a kormány. A …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: