Otthon / Egészségügy / A gyerekekre is veszélyesebb lehet a brit variáns

A gyerekekre is veszélyesebb lehet a brit variáns

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak, erről az MTI szerint egy vasárnapi tévéinterjúban beszélt a Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója, Michael Osterholm.

A járványügyi szakember szerint a minnesotai tapasztalatok alapján a B.1.1.7 változat (azaz a brit variáns) nagyon könnyen megfertőzi a gyerekeket. Az elmúlt két hétben ebben az államban majdnem 750 iskola jelentette, hogy ezzel a variánssal fertőződtek meg gyerekek az intézményben.

„Egyike voltam azoknak az embereknek, akik nagyon határozottan támogatták az iskolák újranyitását. De a B.1.1.7 változat ezt a véleményemet teljesen megváltoztatta”

-mondta Osterholm, arra utalva, hogy a brit mutáció megjelenése előtt nem tapasztalták azt, hogy a legfiatalabbak is megfertőződnének, ahogyan azt sem, hogy súlyosan megbetegítené őket a vírus, sőt úgy tűnt, nem nagyon fertőzték meg egymást sem.

Osterholm szerint a brit mutáció 50-100 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi változatok és az esetek 55 százalékában súlyos megbetegedést okozhat. Azt mondja, szerinte nem kerülhető el a negyedik hullám az Egyesült Államokban.

Ezzel a véleménnyel azonban nem minden szakember ért egyet. Scott Gottlieb, az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) volt vezetője vasárnap a CBS amerikai televíziónak azt mondta: az oltásoknak köszönhetően lesz mgefelelő immunitás és nem valószínű, hogy egy negyedik hullám elindulna az országban.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint az Egyesült Államok teljes népességének csaknem 19 százaléka megkapta az összes szükséges oltást, 32 százalékának pedig beadtak legalább egy adag koronavírus elleni vakcinát.

telex.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Palkovics: A cégvezetőkre és a dolgozókra kell hagyni, mi legyen a home office sorsa

A határon túlra átjáró dolgozók helyzetéről és a turizmusról is tárgyalt Palkovics László az osztrák …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: