Otthon / Friss hírek / Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó soron kívüli oltása kezdődik

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó soron kívüli oltása kezdődik

A kormányzati tájékoztató oldalon azt írják, eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb több mint 100 ezer a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott sms-ben behívót a soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik.

A közlemény szerint a pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, közülük 66 685 fő, vagyis 85 százalékuk jelent meg az oltáson és kapta meg a vakcinát. Az akció előtti hetekben is már 33.634 fő pedagógus kapott oltást, így összesen több mint 100 ezer pedagógus már be van oltva.

A második körös oltás április 8. csütörtök és április 11. vasárnap között lesz, erre 100 013 fő kap SMS-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok.

Mint írják, azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak, vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később is kapnak majd lehetőséget az oltásra.

Megjegyezték, már az első oltás után is jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Próbababával együtt lopta el a ruhát egy ittas budapesti férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságán lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást F. Sándor ellen, számolt …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: