Otthon / Dél-somogyi hírek / Dél-Somogyban is bedőlhet a kórházi ellátás a Fidesz felelőtlensége miatt

Dél-Somogyban is bedőlhet a kórházi ellátás a Fidesz felelőtlensége miatt

Ez Orbánéknak a járványhelyzet kezelése?

A koronavírus-járvány volt a főszereplője az elmúlt egy évnek, és nincs olyan ember, aki azt akarja, hogy ez idén is megismétlődjön. De a kormány megint csúnyán pofára esett, és félő, hogy a helyi egészségügy és a lakosság fogja ennek a kárát látni.

A MAGYAR KÓRHÁZAK UGYANIS ÚSZNAK AZ ADÓSSÁGBAN, A BESZÁLLÍTÓKAT NEM TUDJÁK KIFIZETNI ÉS LASSAN AZ ELLÁTÁSRA SEM MARAD PÉNZ.

De ez hogy történhetett meg? Egy világjárvány közepén vagyunk, a kórházak és az egészségügyi intézmények ellátása az egyik legfontosabb feladat. Rengeteg a beteg, és az új eszközökre egyre nagyobb a kereslet.

A kormánytól a hazug propaganda szerint özönvízként érkezik a támogatás, pont azért, hogy az összeomlás szélén álló egészségügyet egyben tudják tartani.

NOS, ÚGY LÁTSZIK EZ NEM VOLT AZ IGAZSÁG. A KÓRHÁZAK UGYANIS EGYRE MÉLYEBBRE KERÜLNEK AZ ADÓSSÁGSPIRÁLBAN, ÉS A FIDESZ A KISUJJÁT SEM MOZDÍTJA, HOGY EZEN SEGÍTSEN.

De mennyi pluszköltsége van például a Nagyatádi Kórháznak?

„Aki lélegeztetőgépen van, napi költsége 400-800 ezer forint betegenként”

– mondta Knall Gyula, aki egy orvostechnikai cég, a MEDTECH Kft. vezetője.

A szerdai adatokból pedig kiderült, hogy gépi lélegeztetésre 1407-en szorulnak, a több mint 12 ezer beteg ellátásáról nem is beszélve. Ehhez hozzá lehet venni az oltópontok kialakítását, a nem-covidos betegeket és az egyéb kórházi költségeket, egy szempillantás alatt összegyűlhet a havi több százmillió körüli kiadás intézményenként.
A Fidesz az elmúlt egy évben szétzúzta a magyar egészségügyet. Ennek következményeit mindenki láthatta, aki ellátásra szorult, a kórházak gyakorlatilag minimális támogatással dolgoztak, és már így is magasak voltak az adósságok.

Most itt a koronavírus, az intenzív osztályok megteltek, az alap ellátás is túl van terhelve, az egészségügy maximum kapacitáson dolgozik. A Fidesz által szűkmarkúan kiadott támogatások pedig ezen aligha segítettek.

AZ ADÓSSÁGOK EGYRE CSAK EMELKEDNEK, ÉS EZ NEM CSAK A KÓRHÁZAKNAK ÉS A BETEGEKNEK JELENTHET GONDOT.

Mivel az intézmények minden pénze elmegy a koronavírusos betegek ellátására, az eszközbeszállítók számláit már sem tudják kiegyenlíteni.

Több, mint 4 ezer kis- és közepes orvostechnikai cég került a csőd szélére, mivel senki nem fizeti ki őket.

HA PEDIG ŐK CSŐDBE MENNEK, NEM LESZ SENKI, AKI A KÓRHÁZAKAT EL TUDNÁ LÁTNI A SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEKKEL.

Ha csak Mészáros Lőrinc nem most akar belépni az egészségügy beszállítói piacára, az orvosok és az ápolók üres kézzel fognak küzdeni. Erre rátesz egy lapáttal a Fidesz hirtelen nyitása az iskolákkal, a csúcsot még el nem érő harmadik hullám és a mutáns vírusok is.

ORBÁN VIKTOR ISMÉT AZ ORSZÁG HÓHÉRÁVÁ AKAR VÁLNI, VAGY MI? EZ VOLT AZ EGYIK LEGFONTOSABB DOLGA – ADJON PÉNZT AZ EGÉSZSÉGÜGYNEK. EZ SEM SIKERÜLT. BEZZEG STADIONRA ÉS VADÁSZKIÁLLÍTÁSRA MÉG MINDIG VAN TÁMOGATÁS.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nézők előtt rendezik a Formula-1 magyar futamát a Hungaroringen

Nézők előtt rendezik a Formula-1 magyar futamát a Hungaroringen, jelentette be egy videóban Schanda Tamás, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: