Otthon / Friss hírek / A vakcinaregisztráció eltörlését kéri az ellenzék a kormánytól
Nyíregyháza-Rozsrétszőlő, 2021. március 29. Adamecz Imre háziorvos előkészíti az oltóanyagot, mielőtt két idős, mozgásában korlátozott nőt és az őket gondozó férfit beolt az otthonukban a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával Nyíregyháza-Rozsrétszőlőn 2021. március 29-én. MTI/Balázs Attila

A vakcinaregisztráció eltörlését kéri az ellenzék a kormánytól

Közös nyilatkozatban javasolja a kormánynak az ellenzéki pártszövetség, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt.

Közleményükben azt kérik, legyen elég a tajkártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.

Mint írják, a regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, és az önkormányzatok bevonásával, humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot. A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

Most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni – írja a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett nyilatkozatban.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán ehhez hozzátette: az önkormányzatok készek és képesek segítséget nyújtani. A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem telt házas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség – utalt a főpolgármester arra, hogy teltházas budapesti Eb-meccseket tűzött ki célul az MLSZ.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: