Otthon / Friss hírek / Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzésen nyert a gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzésen nyert a gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége

2020 decembere után egy újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert el Nemesi Pál gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége. A Ferroép Zrt. a Szegedi Egyetem jogi karának meglehetősen rossz állapotban levő épületét újíthatja fel ennyiből, bár az RTL Klub Híradója szerint volt ennél kedvezőbb ajánlat is, Nemesi cége viszont több pontot kapott.

A Ferroép tavaly egy hasonló összegű, 1,7 milliárdos közbeszerzést nyert el, akkor egy egészségügyi laboratórium és a hozzá tartozó irodák építésére kaptak megbízást. De nem ez a Ferroép egyetlen korábbi megbízása közbeszerzésből, szintén ez a cég épített például termálfürdőt Lezsák Sándor parlamenti alelnök Lakitelki Népfőiskolája területén, 4,5 milliárd forintért.

Nemesi Pál 2019-ben a Fidesz támogatásával indult a Szegeden az önkormányzati választáson Botka Lászlóval szemben a polgármesteri címért, de alulmaradt. A kormánybiztosi pozícióra 2020-ban nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök – Nemesi éppen a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa lett, ami alá Szeged is tartozik. Amikor Nemesi cége jelentkezett az egészségügyi laboratórium építésére kiírt közbeszerzésre, még nem volt kormánybiztos, ám az odaítéléskor már igen.

telex.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: