Otthon / Egyéb / Brutális államadóssággal és költségvetési hiánnyal kezdhet az Orbánékat váltó kormány

Brutális államadóssággal és költségvetési hiánnyal kezdhet az Orbánékat váltó kormány

A Fideszmaffia vezére és csicskásai ugyanis 10 év alatt rekordmennyiségű államadósságot hoztak össze.

81 százalékos volt a GDP-arányos államadósság Magyarországon. Ez röviden és tömören annyit tesz, hogy 7 éve nem volt ilyen magas az államadósság és 20 éve nem nőtt ilyen ütemben az adósságunk.

A vámpírkormány tehát mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül, ádáz módon eladósította hazánkat, aminek nemcsak mi, magyar állampolgárok, de jövőbeni kormány is csúnyán megissza majd a levét.

Népszava a Kopint-Tárki Zrt. cégvezetők körében készített felmérésének eredményeiből kiderítette, a feldolgozóipari cégek több mint 75 százaléka nem kapott és nem vett igénybe semmilyen kormányzati támogatást a válság alatt. A hazai gazdaságvédelmi csomagról, sokat elárulnak a statisztikák, miszerint a cégeknek mindössze 20 százaléka kért bértámogatást, a hitelmoratóriummal kevesebb, mint 10 százalékuk élt, míg kedvezményes hitelt a cégek kvázi 8 százaléka kapott. 

Orbán végleg elbukta a szabadságharcát azzal, hogy az államháztartás hiány és az államadósság rekordközeli magasságokba emelkedett.

A hiány ráadásul decemberben szállt el a kormányzati költekezésnek köszönhetően, amelynek semmi köze nem volt a járványhoz. A Kopint-Tárki elemzői szerint idén is megismétlődhet a pénzszórás, hisz 2022-ben választások lesznek, és a növekvő államadósság komoly gondokat okozhat. Ha csak a vírust néznénk kisebb lehetett volna a deficit a GDP 8 százalékánál.

Mivel a kormány bármikor dönthet úgy, hogy ezermilliárdokat oszt szét a sport és az egyházi intézmények között, ezért az idénre várt 6,5 százalékos államháztartási hiány alsó becslés

– osztotta meg gondolatait a Népszavával Palócz Éva.

Azt is elmondta, a magas államháztartási hiánynak köszönhető  a GDP 80 százalékára emelkedő államadósság. Az pedig elég rossz előjel, hogy jelen pillanatban már összevethető a magyar államadósság finanszírozásának költsége a románnal, miközben a három Visegrádi ország messze olcsóbban tud hitelhez jutni.

Hozzátette,

ha az inflációs félelmek miatt a hozamok megindulnak felfele, akkor az a magyar állampapírok árazását kiemelten fogja érinteni, s ez a tendencia nem megnyugtató.

A luxuskormány imád a külvilág felé teljesen mást mutatni, mint a valóság. Ebben a mindenki számára vészterhes időszakban is próbálja azt beadni az embereknek, hogy mindent kézben tart, közben pedig minden kicsúszott az irányítása alól: Magyarország államadóssága a plafont verdesi a költségvetési hiány pedig egyenesen katasztrofális. A miniszterelnök elbukta az államadósság elleni hazug küzdelmét is, és csúfos kudarcot vallott.

KÖSZÖNJÜK, DE NEM KÉRÜNK TÖBBET EGY OLYAN KAVIÁRKORMÁNYBÓL, AMI ADÓSSÁGCSAPDÁBA TASZÍTOTTA MAGYARORSZÁGOT ÉS CSŐD SZÉLÉRE JUTTATTA A MAGYAR EMBEREKET!

2022-ben a választásokon a magyar emberek véleményt mondhatnak erről. Melegebb éghajlatra küldhetik hazánk megrontóit, Orbán Viktorral az élen.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: