Otthon / Friss hírek / Szakszervezet: A szülők alapos indok esetén kérhetik, hogy ne kelljen iskolába mennie gyereküknek

Szakszervezet: A szülők alapos indok esetén kérhetik, hogy ne kelljen iskolába mennie gyereküknek

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a szülők alapos indok esetén kérvényezhetik a távolmaradást, amit indoklás nélkül el kell fogadniuk az iskoláknak. Az RTL Klub Híradójában megszólaltatott szakértő szerint nemcsak a krónikus beteg gyerekek tartoznak ide, de az egészségesek is, amennyiben erre alapos okuk van a szülőknek, és az élet és egészség védelme alapos indok. Egy dologra kell csak ügyelniük ezeknek a szülőknek, hogy a tanulónak elegendő jegye legyen ahhoz, hogy a tanév végén lezárható legyen.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztérium szerint azonban a szülők többsége azt szeretné, hogy nyissanak az intézmények. Az Emmi is megerősítette, vannak esetek, amikor egy tanuló igazgatói engedéllyel otthon maradhat, de ha 250 óránál többet hiányzik, év végén osztályozó vizsgát kell tennie. A kormány április 19-én tervezi újranyitni a járvány miatt több mint egy hónapja zárva tartó iskolákat, a középiskolák kivételével.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: