Otthon / Egészségügy / A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk?

Megvan még az, amikor Orbán azt hazudta, hogy ha lenne elég vakcina, napokon belül be tudnánk oltani a regisztráltakat? Ebben is kamuzott a miniszterelnök.

„Azt kitaláltuk már, tehát azt az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogyha most egy hétvége alatt kellene mindenkit, aki szeretné beoltani, akkor arra képesek lennénk” – mondta Orbán.

Egyrészt maga a felcsúti kormányfő és a bandája volt az, akik le sem hívták az unió által beígért vakcinákat. Azt hazudva, hogy túl drágák. Hát a Szijjártó által beportyázott keleti vakcinák bizony legalább duplájába kerülnek.

Hiába hazudozik Orbán halálkormányfő, vele ellentétben az Európai Unió nem hagyta magára a magyar embereket. Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra, a cég azt ígéri, hogy áprilisban további egymillió adagot szállítanak.

Az első szállítmány december 26-án érkezett, ezt követően heti rendszerességgel érkeztek a vakcinák. A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet Magyarországra. Orbán tehát ebben is hazudott.

Magyarországra eddig a Pfizer szállította a legtöbb vakcináta koronavírus tájékoztató oldal szerint összesen 1 960 125 adagot. A gyártótól összesen 10,8 millió adag oltóanyagot vár az ország.

A járványkáosz átláthatatlanná vált, egyedül a halottak száma az, ami folyamatosan növekszik, pedig a Fidesz-kormány azt ígérte, mindenkit meggyógyít. Mégis kevesek azok, akik felébrednek a lélegeztetőgépről, és az EU-n belül nálunk nagyon nagy az esély arra, hogy nem éljük túl a vírusfertőzést. 5500 kiváló orvost eresztett szélnek Orbán. Ezért felelni fog, nem is olyan sokára!

delsomogy.ezalenyeg,hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: