Otthon / Friss hírek / Rogán-közeli vállalkozásokat gazdagít a több ezer nem használt lélegeztetőgép

Rogán-közeli vállalkozásokat gazdagít a több ezer nem használt lélegeztetőgép

Havi nagyjából kilencvenmillió forintba kerül a kormány által tavaly felesleges mennyiségben összevásárolt lélegeztetőgépek raktározása – derítette ki a HVG.

Több mint fél éven át ingyen, egykori stratégiai partnerével kötött haszonkölcsön-szerződés alapján tároltatta az országba érkezett lélegeztetőgépek ezreit a kormány a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyén. Így, ha a NER-közeli vállalkozókat helyzetbe hozó, több mint háromszázmilliárdos beszerzéssel bőkezűen szórta is a pénzt, legalább a raktározáson nem vesztett az állam. Csakhogy a tavaly márciustól élő szerződés szeptemberben 30-án lejárt, a korábbi megállapodás pedig úgy alakult át októbertől piaci alapúvá, hogy a több mint 160 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes időközben kétszer is gazdát cserélt.

Az ügyletet nem verték nagy dobra. Az egészre csak abból,az állami intézményfenntartótól kapott szerződésből derül fény, amelyet január eleji közérdekű adatigénylésünkre most küldött meg az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kormány megígérte Brüsszelnek, hogy legkésőbb két év múlva újra csatlakozhatnak a hálózathoz a napelemesek

Vállalta a kormány hogy legkésőbb két év múlva kivezeti az október végétől élő korlátozást, ami …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: