Otthon / Egyéb / Több ezren követelik Káslertől: akadályozza meg a kilakoltatásokat

Több ezren követelik Káslertől: akadályozza meg a kilakoltatásokat

Az embertelen embermiszter három nap alatt 5000 levelet kapott, amikben azt követelik tőle, hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot.

A fideszesek csak a saját luxuséletükkel foglalkoznak, aki elvesztette a fedelet a feje fölül, az nekik nem számít. Ezt mutatja az az aljas húzásuk is, hogy május 1-től újrakezdenék, a családok, szegény emberek kilakoltatását.

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának fideszees többsége még márciusban elutasította a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására vonatkozó törvényjavaslatot.

Ez azt jelenti, hogy nem adnak több haladékot a fizetésképtelenné vált embereknek, az utcára teszik őket. Nem érdekli őket, hogy egy válság közepén vagyunk.

A Város Mindenkié lakhatási és hajléktalan érdekvédelmi csoport levélküldő kampánnyal próbálja elérni, hogy a kormány hosszabbítsa meg a moratóriumot – írta meg a 444.

Az AVM felhívására három nap alatt eddig már több mint 5000 ember küldött levelet Kásler Miklósnak és Gulyás Gergelynek az aHang oldalon keresztül.

A jelenleg hatályban lévő téli kilakoltatási moratórium április végén lejár, így hamarosan ismét elkezdődhetnek a kilakoltatások.

De mégis miféle embertelen kormány az, amelyik helyt ad a kilakoltatásoknak egy olyan katasztrofális járványkáoszban, ahol vállalkozások mentek tönkre, családok élték fel tartalékaikat, hitelek dőltek be, miközben az államtól semmiféle segítséget nem kaptak?

Miért kell levélben könyörögnünk a méltóságos Kásler úrnak, hogy ne tegyen ki gyerekeket, időseket kilátás nélkül az utcára? Segíteni kellene ezeknek az embereknek, nem pedig rendőrökkel kidobatni őket a lakásukból!

“Úgy gondoljuk, hogy a kilakoltatások elhalasztása nem elegendő megoldás, átfogó, országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatásra lenne szükség, de a járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági krízishelyzetben a moratórium meghosszabítása minimum, amit a kormánynak a bajba jutott emberek megsegítésére tennie kell” – írja közleményében a Város Mindenkié csoport.

A munkanélküli ellátás nálunk a legalacsonyabb, még Romániában és Szlovákiában is biztosabb szociális háló működik, mint Magyarországon. Elmegy a pénz vadászkiállításra, stadionra, dubajozásra, de arra nem jut, hogy a családokat megmentsék a hajléktalanságtól.

Ezt nyújtja nekünk a Fidesz.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztria kinyit: vasárnaptól újra lehet étterembe menni, feloldják az éjszakai kijárási korlátozást

Szombat éjféltől Ausztria-szerte feloldják a koronavírus-járvány megfékezését célzó, november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: