Otthon / Barcsi hírek / ANDER NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA A MINISZTÉRIUMI VÁLASZT

ANDER NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA A MINISZTÉRIUMI VÁLASZT

Ander Balázs, a dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője közösségi oldalán hozta nyilvánosságra azt az ITM-es választ, amit a 68-as főút felújításával kapcsolatos írásbeli kérdésére kapott. Már ha válasznak lehet nevezni azt a dokumentumot, amit az illetékesek kiizzadtak magukból. Abban ugyanis egy árva szó sincs arról, hogy mikorra és mennyiből fogják felújítani az utat. A Jobbik nagyatádi származású, Barcson élő alelnöke ezt fűzte az egészhez hozzá:

„HABLATY, HAMUKA, HAZUGSÁG”A MINISZTÉRIUMNAK HALVÁNY FOGALMA SINCS ARRÓL, HOGY MIKORRA ÉS MENNYIBŐL VALÓSULHAT MEG ABBÓL BÁRMI, AMIT A 68-AS ÚTTAL KAPCSOLATBAN ÍGÉRTEK

„A kormány döntött a 68-as főút teljes felújításáról.” –zengték a fideszes fanfárok három héttel ezelőtt. Bárcsak így lenne! Hiszen sohasem tudnék úgy érezni, hogy minél rosszabb Dél-Somogynak, annál jobb az ellenzéknek, a Jobbiknak, vagy nekem. Nem! De a térség legfontosabb főútját érintő 11 éves kormányzati tétlenség, mellébeszélés és hazudozás finoman fogalmazva is alapos gyanúra adott alapot azzal kapcsolatban, hogy mennyire vehető komolyan a mostani bejelentés. Semennyire. Nagyon úgy tűnik, hogy igaza volt azoknak, akik április elsejei tréfát, illetve átlátszó kampánykamut sejdítettek az egész mögött.

Igyekeztem kézzelfogható bizonyítékhoz, adatokhoz jutni, ezért nem csupán országgyűlési felszólalásban, hanem írásbeli kérdés formájában is érdeklődtem az infrastrukturális fejlesztéseket felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

Kettő nagyon világos kérdésre kértem választ.

1. Mekkora forrásösszeget biztosítanak a 68-as út teljes felújítási projektjére?

2. Mikorra fog megvalósulni a 68-as út teljes felújítása?

Minderről részletesen is lehet olvasni itt: http://hellodelsomogy.hu/2021/04/03/ander-ki-akarja-deriteni-hogy-kesz-atveres-show-e-a-68-as-ut-felujitasanak-beharangozasa/

Tegnap aztán meg is érkezett az érdeminek egyáltalán nem mondható válasz.

Az egy dolog, hogy kormányzati oldalról nem tisztelik az ellenzéki képviselőket, és hetek alatt is csak ilyen feleletet sikerül az illetékeseknek magukból kiizzadni. Emiatt nem fogok zokogórohamot kapni. De egy ilyen „válasszal” mélységesen megsértik azt a 15.000 dél-és belső somogyi polgárt is (az összes itteni ellenzéki szavazó 79 százalékát), akik 2018-ban azért tiszteltek meg a voksaikkal, hogy a térség „magyar hangja” legyek a T. Házban, és közvetítsem akaratukat a hatalmon lévőknek. Ez az akarat többek közt pedig arról is szól, hogy a dél-somogyi emberek sem másodrendű állampolgárai Magyarországnak.

Az itt élők is normális utakon szeretnének közlekedni, iskolába, munkába járni. Joggal szeretnék tudni a dél-somogyi polgárok, hogy mennyit szán a kormány a 68-as főút felújítására, és mikorra készül el a teljes beruházás. Az összes többi csak süket duma. „Hablaty, hamuka, hazugság.” –mondta egyszer a fideszes Németh Szilárd. Amiből viszont nagyon elege van már a perifériára taszított térség lakosságának.

Persze a választásokig még elő fog kerülni a téma. Egy-két helyen talán majd még néhány útépítő munkás meg pár gép is felbukkan, hogy lehetőleg minél nagyobb csinnadratta keretében újra és újra be tudják jelenteni, hogy a kormány nagyon elszánt a 68-as ügyében…

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: