Otthon / Friss hírek / Helyszíni jelentés: A káosz káoszának káosza, ami pénteken az oltópontokon történik

Helyszíni jelentés: A káosz káoszának káosza, ami pénteken az oltópontokon történik

Tudósítónk egy budapesti oltópontról jelenti a legfrissebb fejleményeket arról, mekkora káoszt okozott Orbán bejelentése. A miniszterelnök már megint nem gondolkozott, mielőtt beszélt.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli hazugságinterjújában sok gyűlölködés és lódítás közepette bejelentette azt is, hogy ma lehet kapni Pfizer vakcinát is, amiből 100 ezret adnak még ki. De aztán majd csak a 16 és 18 év közöttieknek fognak adni belőle egy darabig.

Az is pénteken kora reggel derült ki, hogy lehet kapni Pfizer oltást, ha ellátogatunk az eeszt.gov.hu oldalra időpontot foglalni. Csakhogy már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és azóta sem éledt újra.

Tudósítónk is ezzel a lehetőséggel próbált élni, de a rendszer működésképtelensége miatt ő sem tudott időpontot foglalni. Az ügy tisztázása érdekében felhívta háziorvosát, aki arra biztatta, menjen el a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán lévő oltópontra, mert most ők sem kapnak semmilyen utasítást arra vonatkozólag, mit tegyenek.

Az oltóponton óriási, legalább 200 méter hosszú sor alakult ki.

Olyan hatalmas a tumultus, hogy már lehetetlenné vált a távolságtartás. Fél óra alatt körülbelül 70 métert haladt csak előre a sor. Mindennek ellenére az emberek nagyon türelmesen várakoznak. Ráadásul, aki kisgyerekkel volt, azt készségesen előre is engedték. A helyszínen mindenki első adag Pfizer oltásra vár, de időpontot senki sem tudott foglalni az összeomlott weboldal miatt.

A kialakult sor hosszúságát jól jelzi ez az ábra:

Tudósítónk elmondása szerint a kint lévő katonák segítőkészek, mindenkinek elmondják, hogy aki korábban regisztrált az oltásra, az megkapja a vakcinát időpont nélkül is. Ez egyébként bizonyíték arra, hogy Rogán Antal, hazudozásért felelős miniszter korábban hazudott, amikor azt mondta, a beoltásnak nem feltétele az előzetes regisztrálás. Most látszik, hogy nagyon is feltétele.

A sorban állók elmondása szerint 700 vakcina érkezett az oltópontra.

Egy oltóponton dolgozó önkéntes azt is elmondta, a kórházigazgató döntése szerint csak regisztráció kell, időpont nem, mert a mostani adagot ki kell osztani. Tehát, aki most érkezik azt még beoltják.

Orbán káosza ezúttal is több ezer magyar ember életét keserítette meg.

Felelőtlen ígéreteket tesz. Bejelenti, hogy lehet oltakozni Pfizer-el, de a szükséges informatikai felkészültséget nem teremti meg előtte.

Orbán Viktor és káoszkormánya képes volt már megint bizonytalanságot okozni. Mert olyan nem lehet, hogy egy világjárvány közepén az ország kormánya az embereket ennyire magára hagyja. Odáig süllyedt a rendszer Orbán miatt, hogy már az oltásért is úgy kell sorba állnunk, hogy nem tudjuk, kapunk-e vakcinát, vagy sem.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: