Otthon / Egészségügy / Müller Cecília újabb lazítást jelentett be: lehet vinni a nyunyókát

Müller Cecília újabb lazítást jelentett be: lehet vinni a nyunyókát

Újabb lazítást jelentett be hétfőn Müller Cecília. A tisztifőorvos szerint a járványügyi helyzetben beállt kedvező fordulat miatt a gyerekek ismét magukkal vihetik az óvodákba, bölcsődékbe az otthoni játékokat, nyunyókákat. Müller Cecília közölte, hogy most már semmi akadálya, hogy az alváshoz használt, pelenkét, vagy plüssállatot bevigyék, de arra kérte a szülőket, hogy rendszeresen fertőtlenítsék a játékokat.

A tisztifőorvos tavaly dobta be a köztudatba a nyunyókát, akkor még azzal a figyelmeztetéssel, hogy a járványban a játékok is veszélyesek lehetnek.

 

Müller Cecília az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy eddig 4 millió 73 ezren kapták meg az első, és 2 millió 77 ezren a második oltást, ami lehetővé tette, hogy a járványügyi adatok folyamatosan, „immáron tendenciózusan javuljanak”. Ugyanakkor továbbra is kér mindenkit, hogy regisztráljanak az oltásra, és ne hezitáljanak az második oltás felvételénél. a tartós és megfelelő szintű védelem kialakulásához mindkét dózis fontos.

A járvány nem zajlott le, a koronavírus itt van közöttünk, tegyünk védetté magunkat a legnagyobb számban

– buzdított Müller Cecília, aki azt is hozzátette, hogy bár a kórházi adatok javultak, a szennyvízmérések szerint a fertőzöttség csökkenése megállt. Az elmúlt heti adatok szerint inkább stagnálnak a számok, sőt Budapesten, Debrecenben és Szolnokon enyhe növekedést is mértek.

A tisztifőorvos elmondta, hogy kedden 334 400 Pfizer-vakcina érkezik az ország, amelynek egy része második körös oltásra szolgál majd. Ebből a szállítmányból kezdik meg a pedagógusok második oltását is.

Új dologként, és nagyon fontos bejelentésként konferálta fel Müller Cecília, hogy keddtől megnyílik a tajszám nélküli regisztráció lehetősége a Magyarországon élő külföldiek számára.

Újabb lépés, ezek a külföldi társaink itt élnek velünk együtt, és járványügyi szempontból ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a magyar állampolgárok

– mondta a tisztifőorvos, aki szerint a vakcinabőség miatt számukra is biztosítani lehet az oltást. Hozzátette: május 10. után kezdődik a regisztrált 16-18 évesek oltása Pfizer-vakcinával. A Pfizer-BioNTech amerikai-német gyártó korábban az amerikai, nemrég pedig az európai gyógyszerügynökségnél kezdeményezte az oltóanyagának engedélyeztetését a 12-15 éves korosztály számára is. Az engedély megadása után további korosztályra terjesztik ki az oltást Magyarországon is.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: