Otthon / Friss hírek / Augusztusig biztos kell a védettségi igazolvány a rendezvényekhez, újra elérhető lesz a Pfizer

Augusztusig biztos kell a védettségi igazolvány a rendezvényekhez, újra elérhető lesz a Pfizer

Addig különbséget tesznek az oltottak és a nem oltottak között.

Cikkünk frissül!

Az oltásoknak köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány harmadik hullámát megtörni – közölte a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Négy hét alatt közel kétmillió oltást tudtak beadni. Beszámolt a beadott oltások számáról is.

Gulyás szerint ez egy szabadságkérdés is, ami még nem teljes, de aki beoltatja magát, visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét. Szóba hozta a korábbi nemzeti konzultációt, szerinte egész Európában zajlik a vita arról, mit lehet tenni oltottként vagy nem oltottként. Hozzátette:

Augusztusig biztosan fent fognak maradni a korlátozások, koncertekre, szállodákba, éttermeke a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt arról is, újra elérhetőek lesznek a Pfizer és Moderna vakcinák, ezen a héten még kevés lesz belőlük, viszont jövő héttől hetente átlagosan 120-180 ezer oltóanyag várható ebből a két típusból összesen. Pfizerből érkezik a legtöbb.

Beszélt a gazdaság újraindításáról és a családpolitikáról, a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről. A 25 év alatti fiatalok adómentességéről és a munkáltatói adótervek csökkentéséről.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: