Otthon / Friss hírek / A kormány hibájából nem mennek el sokan a második oltásra

A kormány hibájából nem mennek el sokan a második oltásra

Az idő előtt kiküldött védettségi igazolvány hamis biztonságérzetet ad, pedig a második oltás nélkül még nem teljes a védettség. A kormány most fenyegetéssel venné rá az embereket a második oltásra.

Orbán Viktor folyamatos győzelmi jelentéseivel hamis biztonságérzetet kelt az emberekben. Facebookján például azt írta, “megtörtük a járványt”, akárhogy is értelmezi ezt napi 100 halottnál. Még nagyobb hiba, hogy nem csak szavakban, hazugságokban ünnepelteti magát ok nélkül, de tetteivel is azt sugallja, mintha Magyarország nem éppen egy nemzeti tragédia közepén volna.

Mivel már az első oltás után kiküldik a “védettségi igazolványnak” nevezett plasztikkártyát, sokan nem mennek el a másodikra.

A kormány célja nyilvánvaló: minél hamarabb azt a látszatot akarják kelteni, hogy legyőztük a járványt, ezért akinek csak lehet elküldik az oltási kártyát. Az emberek többsége ilyenkor megnyugszik, hiszen ha valamiről egy hivatalosnak látszó dokumentuma van, akkor az nyilván úgy is van.

Védettségi igazolványról lévén szó védettnek hiszik magukat, pedig ez nem így van.

Az adott vakcina által biztosított legnagyobb védettség csak a második oltás felvételétől számított 10-14 napon belül alakul ki. Sokan viszont a kártya kézbe vétele után már nem is mennek el a második oltásra. Mennek helyette teraszozni, moziba vagy strandra.

Az embereket nem győzte meg a kormány, helyette az oltási kártyával zsarolják őket.

Ahelyett, hogy elmagyaráznák mindenkinek a vakcinák működését, csak ködösítenek, sőt a nyugati oltóanyagokat rosszabbnak állítják be, ez által rombolják az emberek bizalmát. Mivel az oltási hajlandóság még mindig alacsony, kitalálták, hogy az emberek számára fontos szórakozások feltételéül szabják az oltási igazolvány meglétét. Viszont mivel már az első oltás után kiküldik, sok ember nem is megy el a másodikra, pedig a valós védelemhez az is szükséges lenne.

A kormány akkor észlelte a hibát, amikor már több mint 4 millió ember kártyáját kiadták. Most erőből próbálják megoldani. Gulyás Gergely a kormányinfón belengette, hogy aki nem ment el a második oltásra, annak érvénytelenítik az igazolványát. Jó reggelt, talán előre kellett volna gondolkodni!

Pusztai Erzsébet infektológus, belgyógyász a Klubrádió reggeli műsorában beszélt a problémáról.

Nagyon súlyos hibát követett el a kormány azzal, hogy a védettséginek nevezett igazolványokat elkezdte kiküldeni az első oltás után. Miközben az emberek még nem védettek. Ez az első oka annak, hogy az emberek úgy gondolják, hogy ha már ott az igazolvány a kezükben, akkor a második oltás fölösleges.

A Fidesz-kormány hónapok óta képtelen kezelni az országra törő koronavírus-járványt. Azt ígérték, hogy mindenkit megvédenek, de Orbán Viktor alkalmatlansága miatt már több mint 28 ezer magyar áldozata van a fertőzésnek. A járvány legnehezebb napjaiban bocsátottak el 5500 orvost és ápolót az egészségügyből, de könnyen lehet, hogy túl korán nyitották ki az országot is. Mára lényegében a Fidesz lefeküdt a járvány előtt!

(HVG nyomán)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: