Otthon / Friss hírek / Szijjártó: Sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés

Szijjártó: Sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés

Újabb, 30 milliárdos versenyképesség-növelő támogatási program indulását jelentette be a külügyminiszter.

A versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben, jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte, magyarországi vállalatoknak adnak támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek a termelékenység növelésére vonatkoznak, és amelyekkel a cégek modernizálják a tevékenységüket. Az iparágak közül példaként említette az akkumulátor- és a gyógyszergyártást, az orvosi eszközök gyártását, valamint az élelmiszeripart.

A miniszter elmondta, olyan vállalatok nyújthatnak be kérelmet, amelyek legalább kétmillió eurónyi beruházást valósítanak meg, egy vállalat – az Európai Bizottság határozata alapján – maximum 1,8 millió eurós támogatásban részesülhet.

A külügyminiszter leszögezte, azoknak a cégeknek, amelyek most támogatást kérnek, el kell kötelezniük magukat amellett, hogy nem bocsátanak el senkit, ellenben növelik a munkavállalóik fizetését. Ez olyan beruházás mellett lehetséges, ahol modern technológiát fognak alkalmazni, növelik a hozzáadott értéket, vagy a kutatás-fejlesztést részesítik előnyben.

Facebook-videójában Szijjártó Péter azt mondta,

mára kijelenthetjük, hogy a magyar gazdaság kanyarban előzési manővere sikeresen ment végbe, és helyesnek bizonyult a magyar kormány válasza a világjárvány gazdasági következményeire.

A külügyminiszter szerint ugyanakkor nem dőlhetünk hátra, mert hatalmas verseny zajlik a világban a gazdasági kapacitások újraelosztásáért, ezért is indítják el az újabb támogatási programot.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában reagált azokra a kritikákra, melyeket ő és pártja …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: