Otthon / Dél-somogyi hírek / A RINYA VIZÉBŐL FOGJÁK FELTÖLTENI A TÁROZÓT

A RINYA VIZÉBŐL FOGJÁK FELTÖLTENI A TÁROZÓT

Nagyon sok nagyatádi Csónakázó-tót kedvelő horgászban keltett aggodalmat a nagyatádi elkerülő úttól északra készülő hatszázezer köbméteres víztározó építése.
Közülük többen a térség ellenzéki országgyűlési képviselőjéhez, Ander Balázshoz fordultak, hogy végre kiderüljön, mi is az igazság.
Az agrártárca a Belügyminisztériumhoz passzolta az érdeklődő honatya kérdését, akik elsőként egy általános hablattyal próbálták elvenni a kedvét a további kérdezősködéstől.
Andert viszont nem olyan fából faragták, hogy a közösségi érdekek védelmében ne merné tovább firtatni az igazságot.
Miként az a BM második leveléből egyértelműen kiderül, végre írásba is adták azt, amit mindenki tudott. Az öntözésre létrehozott tározó vizét igenis a Rinyából fogják feltölteni.
Természetesen azt ígérik, hogy a Claessens-csoport többmilliárd forintos állami támogatással megtolt projektje nem veszélyezteti majd a Csónakázó-tó vízellátását.
Mit is lehet tenni? Legfeljebb imádkozni, hogy így is legyen.
Ui.: Arra meg már nincs is semmiféle válasz, hogyha a közösség pénzéből ennyivel támogatják a mesterséges tó létrejöttét, akkor miért nem gondoltak arra, hogy azt jóléti-szabadidős célokra is használhassák az emberek.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: