Otthon / Dél-somogyi hírek / Fideszes ingatlanpanama: Dél-Somogy lakásait is lenyúlná a Bayer-törvény

Fideszes ingatlanpanama: Dél-Somogy lakásait is lenyúlná a Bayer-törvény

A piaci ár töredékéért árusítaná ki az önkormányzati lakásokat egy fideszes törvényjavaslat. Ez Dél-Somogy lakásait is érintheti. Persze nem kérdés, hogy Szászfalvi László hű Orbán-csicskaként ehhez asszisztálni fog.

Újabb csapást mér Orbán az önkormányzatokra: a Böröcz László által benyújtott törvényjavaslat szerint az önkormányzati ingatlanokat bérlők a piaci ár 15-30 százalékáért megvehetik a lakásaikat. Ez pedig a lakásmaffia melegágya lehet majd, ha elfogadja az országgyűlés. És miért ne fogadná el? Orbán csicskái, mint például Szászfalvi László, minden hazaárulást megszavaznak, amit a főnökük parancsol nekik.

Emlékezetes, amikor Bayer Zsolt, Orbán mocskosszájú propagandistája nemrég a törvényeket kijátszva szerzett lakásokat a Várban. Így örökbérleti joghoz jutott két Budavári lakásra is.

Ezek az aljas vérszívók elkezdték kijátszani a több száz éves műemléki közvagyont. Ezt pedig most országos szintre emelnék a Bayer-törvénnyel.

Mind emlékezünk arra is, amikor Rogán Antal polgármestersége alatt az V. kerületi önkormányzat a piaci ár 15-40 százalékáért árusította ki az adófizetők vagyonát.

Az önkormányzatot így milliárdos károk érték, míg a haszon, aminek egyébként a közösben kellett volna landolnia, Fideszhez köthető maffiakörök kezébe került. Ezt terjesztheti ki az egész országra. Így a dél-somogyi lakások sincsenek biztonságban a Bayer-törvény miatt.

Nálunk is megjelenhet a fideszes lakásmaffia, hogy a töredék áron megvett önkormányzati lakások után ők tegyék zsebre a hasznot.

A dél-somogyi emberek és az önkormányzat pedig mindent elveszíthet, ami eddig még megmaradt a közös vagyonunkból.

Csak akkor tudják megakadályozni a dél-somogyi emberek ezt a szabad rablást is, ha jövőre mindannyian elmegyünk szavazni az összefogás jelöltjeire. Küldjük ezeket a csicskákat oda ahová valók!

Az összefogás pártjai ugyanis tudják: Nem kevesebb, hanem pont, hogy több önkormányzati bérlakásra lenne szükség.

Az MSZP szerint például az önkormányzati szociális bérlakásépítés és bérlakás-felújítás kormányzati támogatására van szükség. Ezek a lakások pedig nem lehetnek eladhatók. A támogatási rendszert szerintük úgy kell átalakítani, hogy az egyszerre szolgálja a lakásépítések számának növekedését, és az igazságos, nem csak a jobb anyagi helyzetben lévő családok, hanem mindenki számára hozzáférhető otthonteremtést.

Egy igazságos társadalomban nincs helye az elhelyezés nélküli kilakoltatásoknak, a családok hatósági szétválasztásának és a hajléktalanságnak.
Egy igazságos társadalomban elengedhetetlen, hogy a létfenntartáshoz minimálisan szükséges alapvető közszolgáltatásokhoz mindenki megfizethető áron hozzáférhessen: senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat, senki ne kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja kifizetni a vízdíjat.

A Momentum szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében reagált a Fidesz legújabb botrányos tervére. Fekete-Győr András párt elnök szerint mindent vinne a bukás előtt a Fidesz, ezért adják el töredékáron az önkormányzati bérlakásokat. Kijelentette:

 

A bérlakások felvásárlásával ráadásul a lakhatási válságot is súlyosbítják, csak azért, hogy a 2022-es bukás előtt a saját holdudvarukat juttassák drága ingatlanokhoz. Tényleg semmi, még a rászoruló családok otthonainak feláldozása sem drága nekik, ha a közvagyon kilopásról van szó.

De trükközhetnek bármit: a kormányváltás után az összefogás felelősségre fogja vonni a magyar emberek kifosztóit.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: