Otthon / Friss hírek / Kutatás: az egészségügy lerohasztása miatt vallott kudarcot Orbán

Kutatás: az egészségügy lerohasztása miatt vallott kudarcot Orbán

Telefonos kutatásunk szerint Somogy polgárai szerint is az egészségügy lerohasztása miatt nem tudta kezelni a koronavírus-járványt Orbán Viktor kormánya.

Közvélemény-kutatásunkban elsőként azt kérdeztük a Somogy megyei válaszadóktól, hallottak-e arról, hogy az egész világon Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírus-fertőzésben egymillió főre vetítve. A válasz mellbevágó:

A résztvevők 81 százaléka hallott arról, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírus-fertőzésben a népesség arányában, és csupán 19 százalék adott nemleges választ.

Másodsorban megkérdeztük azt is, be tudta-e tartani Orbán Viktor azt az ígéretét, amit a következőképpen fogalmazott meg a koronavírus-kapcsán: “Mindenki megnyugodthat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani”?

A válaszadók 48 százaléka szerint nem tudta betartani, 52 százalékuk igennel válaszolt.

Megkérdeztük azt is, hogy a Somogy megyeiek szerint minek köszönhető Orbán Viktorék nyilvánvaló kudarca a koronavírus okozta halálok megakadályozásában. Erre a kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy:

A magyarok az egészségügy lerohasztását tartják a legnagyobb hibának és bűnnek ezzel kapcsolatban: 36 százalék adta ezt a választ.

A válaszadók 28 százaléka szerint a lopás a lélegeztetőgépeknél és vakcináknál volt a legrosszabb lépés, 13 százalékuk szerint pedig Dubajba mentek inkább, nem érdeklik őket a magyar emberek.

A válaszadók 23 százaléka szerint Orbánék próbáltak jól dolgozni, csak nem sikerült.

Megkérdeztük azt is, kire szavaznának Somogy megye lakói, ha most tartanák a választásokat, eszerint:

  • a Fideszre 29 százalék voksolna,
  • az ellenzéki közös listára 46 százalék adná a szavazatát,
  • valaki másra szavazna a válaszadók 12 százaléka,
  • 13 százalék pedig azt válaszolta, hogy nem menne el voksolni.

Vagyis az egységes ellenzék előnyben van Orbán Viktor pártjával szemben, de még mindig sokan vannak, akik nem akarnak elmenni szavazni.

Rengeteg a dolga még a Fideszt leváltani kívánó politikai erőknek.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: