Otthon / Friss hírek / „Erőszakoljátok meg a lányaikat” – elszabadult a zsidóellenes, palesztinpárti tüntetés Londonban

„Erőszakoljátok meg a lányaikat” – elszabadult a zsidóellenes, palesztinpárti tüntetés Londonban

Boris Johnsonnak is meg kellett szólalnia, miután a twitteren terjedni kezdett egy felvétel egy palesztinpárti autós felvonulásról. Ezen az látszik, hogy a palesztin zászlóval díszített autókból hangosbeszélőn zsidókat gyalázó szövegeket ordítanak észak-London Finchley nevű, zsidók lakta negyedében. 

„Basszák meg a zsidók. Basszák meg az anyjukat. Erőszakoljátok meg a lányaikat és mutassátok ki a támogatásotokat Palesztinának. Ilyen üzenetet kell küldenünk. Kérlek tegyétek meg Gáza szerencsétlen gyerekeiért” – hangzott az utcákon.

A londoni rendőrség négy férfit el is fogott az eset után, akiket rasszista bűncselekménnyel vádolnak. Boris Johnson miniszterelnök azt írta, nincs helye a brit társadalomban az antiszemitizmusnak és kiáll a zsidó közösség mellett.

A hétvégén több tüntetést is tartottak Londonban a gázai konfliktus kapcsán. Szombaton Izrael brit nagykövetsége előtt több ezren gyűltek össze és a rendőrökkel is összetűztek a szabad Palesztinát követelők.

(A borítókép a szombati londoni tüntetésen készült – fotó: Lucy North/MI News/NurPhoto via Afp)

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: