Otthon / Friss hírek / A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek kedden Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni a magyar adópolitikába

– mondta Szijjártó. A miniszter viszont abban egyetértett, hogy a nagy technológiai cégek adózási kérdésére megoldást kell találni, és az értékteremtés helyszínén mindenképpen történnie kell adófizetésnek.

Ne tegyük azt lehetővé, hogy a nagy technológiai cégek jogtalan versenyelőnyt élvezzenek nemzetközi adószabályozás híján

– fogalmazott.

Úgy véli, a kérdés megnyugtató rendezésében az OECD-nek nagy szerepe lesz.

Az OECD már 2019 óta dolgozik egy 140 országra vonatkozó globális minimumadó kialakításán, amit feltett szándéka még az idén elfogadtatni.

Az adó tervezett kulcsát korábban 12,5 százalékra tették, de a közelmúltban már szó volt 10, illetve 15 százalékos minimumadó-kulcsról is – erről még nincs megállapodás.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: