Otthon / Dél-somogyi hírek / ANDER AZ AGRÁRMINISZTERHEZ FORDULT A DÉL-SOMOGYI GAZDÁK ÉRDEKÉBEN

ANDER AZ AGRÁRMINISZTERHEZ FORDULT A DÉL-SOMOGYI GAZDÁK ÉRDEKÉBEN

Dél-somogyi érintettje is van a kormány által mostohán kezelt, és így igen komoly összegektől eleső termelői csoportoknak – tudta meg portálunk.
A Darányi Gabona Mezőgazdasági Szövetkezet hiába fordult még évekkel ezelőtt a térség kormánypárti képviselőjéhez, Szászfalvi Lászlóhoz. Most, végső elkeseredésükben a dél-somogyi ellenzéki politikus, Ander Balázs elé tárták nehéz helyzetüket.
Szászfalvi László
A Jobbik nagyatádi származású, Barcson élő alelnöke a panaszosokkal való konzultáció után az agrárminiszterhez fordult, hogy orvosolják a gondokat.
„Sajnos a hazai agrárium zuhanórepülésbe kezdett a rendszerváltás után, s a szőnyegbombázáshoz hasonlatos átalakulás iszonyatos pusztítást vitt végbe a magyar vidéken. A mezőgazdasági versenyképességünk helyreállítása roppant fontos gazdasági és nemzetstratégiai érdek lenne. A Kormány elviekben támogatja a termelői összefogásokat, éppen ezért érthetetlen az állam diszkriminatív hozzáállása az alábbi termelői csoportokhoz.” – kezdte írásbeli kérdését Ander.
A négy megye termelői csoportjait érintő ügy egyik károsultja a Darányi Gabona Mezőgazdasági Szövetkezet.
„A hat TCS termelői csoportok támogatására beadott pályázati kérelmét olyan hibás indokkal utasították el, amely szerint azok nem érik el a támogatáshoz szükséges 50 pontot. Azonban ezen megállapítás megalapozatlan, amit – a Közép-Zala Mezőgazdasági  Szövetkezet kivételével, amely esetében még az elsőfokú bírósági eljárás zajlik – a Kúria ítélete is megállapított.  A rossz döntés miatt 4 éve szenvednek hátrányt az érintett szövetkezetek, s rajtuk keresztül 120 család, mintegy 500 ember.” – folytatta beadványát az ellenzéki honatya.
Ander Balázs írásbeli kérdésében arra is rávilágít, hogy a nyertes per ellenére újabb fél év telt el a Kúriai döntések óta, és azóta sem történt érdemi előrelépés.
A jobbikos országgyűlési képviselőn, illetve az érintett gazdákon kívül oldalunk is roppant kíváncsi arra, hogy mikor fizetik ki végre a termelői csoportok számára azt az összeget, amitől megfosztották őket.
Vagy csak üres lózung, hogy a magyar megmaradás és az élhető vidék kulcsa az összefogás?
Mihelyst érdemi információink lesznek, frissítjük cikkünket.
P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: