Otthon / Egyéb / Lezuhant Olaszországban egy hegyi felvonó, tizenhárom ember meghalt

Lezuhant Olaszországban egy hegyi felvonó, tizenhárom ember meghalt

A híradások szerint a felvonón tizenöten utaztak, amikor a kábel elszakadt.

Az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében lezuhant egy turistákat szállító felvonó, mivel az azt tartó kábel elszakadt. A balesetben tizenhárom ember meghalt. A frissített jelentések szerint tizenöt ember tartózkodott a negyven fős befogadó képességű kabinban, amikor a baleset történt. (Korábbi híradások összesen tizenegy utasról szóltak.)

© HANDOUT / VIGILI DEL FUOCO / AFP

A Corriere Della Sera szerint két gyereket légi mentők vittek a torinói kórházba, egyikük 5, a másik 9 éves. Az újság szerint a mentési munkát megnehezítette, hogy a kabin elérhetetlen területen esett a fák közé. A tűzoltók egyik járműve a helyszínre tartva fel is borult, de itt nem sérült meg senki.

Az olasz katasztrófavédelem felvétele a helyszínről:

© HANDOUT / VIGILI DEL FUOCO / AFP

A felvonó a tó partján fekvő Stresa települést köti össze az 1491 méter magasan fekvő Mottarone heggyel, 20 percenként induló kabinokkal, és az utat nagyjából 20 perc alatt teszi meg.

A felvonót április 24-én nyitották újra, miután a járványügyi lezárások véget értek. Egyébként 2014-től 2016-ig tartott a legutóbbi felújítása, amely 4 millió euróba került – írja a Repubblica.it.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Óriási megszorításról döntött a kormány, módosítanak a rezsicsökkentésen is

A különadókból várt idei 800 milliárd és egyéb adóemelésekből beszedni tervezett 100 milliárd mellett a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: