Otthon / Dél-somogyi hírek / ANDER ISMÉT A MINISZTERHEZ FORDULT A BABÓCSAI SULI MIATT

ANDER ISMÉT A MINISZTERHEZ FORDULT A BABÓCSAI SULI MIATT

Ander Balázs, a dél-somogyi ellenzéki országgyűlési képviselő, aki 2018-ban az ellenzéki szavazatok 79 százalékát – tehát nagyon sok baloldali ember voksát – is képes volt begyűjteni, nem csak a parlamenti munkát tekintve van ott az élbolyban. Választókerületi aktivitására sem lehet panasz, hiszen nincs olyan ügy, aminek ne járna utána, ha hozzá fordulnak a panaszosok.

Ilyen szomorú történet a babócsai általános iskola ügye is.

A nagyatádi származású, Barcson élő honatya tavaly már elővette a botrányos sztorit, amiről aztán az országos média is hírt adott.

A kormányoldal akkori ígérgetéséből sem lett semmi. Ezért a Jobbik alelnöke ismét az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóshoz fordult.

Tisztelt Miniszter Úr!

Még tavaly augusztusban firtattam egy Önhöz intézett írásbeli kérdésben a babócsai Gábor Andor Általános Iskola felújítása körüli elképesztő anomáliákat.

Emlékezetes, először 2016 tavaszán repítette világgá a helyi sajtó, hogy komoly beruházás kezdődik a településen, majd 2017 szeptemberében újabb hírek jöttek azzal kapcsolatban, hogy a babócsai projektre szánt 1,1 milliárdos összegből kibővítve, új tornatermekkel ellátva, gyakorlatilag teljesen újjáépítik a falu iskoláját. 2019. június 18-án pedig ünnepélyes keretek között le is tették az új intézmény alapkövét, s elkezdődött az EU-s forrásból megvalósuló építkezés.” – kezdi írásbeli kérdését Ander.

Az ellenzéki képviselő aztán ismerteti annak történetét is, hogy mi törtét azóta.

Az eredeti terveknek megfelelően 2020. szeptemberéig be kellett volna fejezni a beruházást, de ebből nem lett semmi.

Az iskola épülete teljesen szét lett „bombázva”, a gyerekek pedig több helyszínre szétszórva vágtak neki a 2020/21-es tanévnek.

A pedagógusok, a tanulók, valamint a gyerekek szülei joggal várnának arra hiteles feleletet, hogy mi a késlekedés oka, mert előző írásbeli kérdésem óta lassan újabb év telt el, de az állapotok ugyanolyan gyalázatosak.” – számol be a gyalázatos helyzetről a Jobbik országgyűlési képviselője.

Tisztelt Miniszter Úr!

Meg tudja-e ígérni, hogy a 2021/22-es tanévet már a felújított intézményben kezdhetik a tanárok és a gyerekek Babócsán?

Ha nem, miért nem? Ki a felelőse és mi az oka a megdöbbentő csúszásnak? A semmiről sem tehető diákokon és pedagógusokon kívül viseli ennek bárki is a következményeit?

Várom érdemi válaszát!” – zárja beadványát Ander Balázs, akit rendre megkeresnek a tanácstalan szülők és pedagógusok.

Rómát sem egy nap alatt építették föl, tartja a mondás, de ami a babócsai iskola körül zajlik, az már egészen elképesztő. Portálunk örömmel számol majd be arról, ha végre valóban érdemi válasz érkezik.

P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: