Otthon / Friss hírek / 950 millió forintért szervezheti a Dubaji Világkiállítás magyar rendezvényeit Balásy Gyula cége

950 millió forintért szervezheti a Dubaji Világkiállítás magyar rendezvényeit Balásy Gyula cége

A közbeszerzésen két céget utasított maga mögé a Moonlight Event.

A Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft. végezheti a 2021-re halasztott Expo 2020 Dubaji Világkiállítással kapcsolatos rendezvényszervezési feladatokat, nettó 950 millió forintért – olvasható az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladatai közé tartozik majd a rendezvényhelyszín biztosítása, a műszaki háttérszolgáltatások, a catering szolgáltatás, a kiegészítő programok biztosítása, a szállás biztosítása, a biztonságtechnikai szolgáltatások, az utazás, a szállítás és a logisztika. A tenderen még a Humán Telex Event Kft. és a PLANB Magyarország Kft. is indul.

A Moonlight Event két tulajdonosa közül Balásy Gyula az egyik, akinek a cégei gyakorta kapnak munkákat a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól.

Május elején számoltunk be arról, hogy a dubaji világkiállítás magyar pavilonja már 11,266 milliárd forintba kerül. Akkor 666 millió 666 ezer forinttal drágult meg. Az expó magyar helyszíne a napi.hu szerint már a duplájába kerül, mint a 2011-es milánói világkiállítás sámándobja.

A 2020. évről elhalasztott Dubaji Világkiállításon történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházásokat nemrég minősítette kiemelkedően fontos közérdeknek a kormány, ami azt jelenti, hogy a közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.

A dubaji világkiállítás magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, ezt Rogán Antal minisztériuma felügyeli.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Változás lesz októbertől – figyelmeztet a NAV

A NAV legfrissebb nyomtatványkitöltő verzióját kell használni októbertől. Változás lesz októbert 1-jétől a NAB Általános …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: