Otthon / Egészségügy / Orbánék titkolják, hogy veszélyben vannak-e a gyerekeink

Orbánék titkolják, hogy veszélyben vannak-e a gyerekeink

Az embertelenségi minisztérium nem hajlandó elárulni, hogy hány iskolában és óvodában jelent meg a koronavírus az újranyitás óta. Vajon mi az oka a nagy titkolózásnak?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) úgy tudja, hogy az iskolák újranyitása óta több osztályban is lettek koronavírusos diákok. De járványügyi intézkedés nem történt.

Azt mondták az érintett tanulóknak, hogy maradjanak otthon és gyógyulgassanak, de hivatalosan nem rendeltek el karantént számukra és az osztálytársaikat, családtagjaikat sem tesztelték

– nyilatkozta Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik vezetője. A szakember szerint azért alacsony az esetszám az iskolákban, mert alig tesztelnek és nincs kontaktkutatás.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint is zavarosak az intézkedések. Rögtön az iskolák kinyitása utáni hetekben hallott olyan tanárokról, akik megfertőzödtek, mert Orbánék teszetoszasága miatt csak egy oltásuk volt, és úgy kellett újra munkába állniuk.

A Népszava szerette volna megtudni hol voltak ezek az esetek, vagy mi volt a probléma, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem árul el semmit. Ez vajon miért van?

Talán így akarják titkolni, hogy korai volt az iskolák nyitása? Vagy azt akarják eltitkolni, hogy megbetegedéseket okozott az, hogy a tanárok késve kapták meg az oltást?

Már a koronavírus tájékoztató oldalán sem lehet megtalálni, hogy az iskolákban, óvodákban mennyi fertőzött van és pontosan melyik intézményekben.

Óriási káosz volt az iskolák újranyitásakor

Naponta változott, hogy akkor kik és mikor térhetnek vissza az iskolákba, óvodákba. Már a tanárok és a pedagógusok sem tudták nyomon követni. Orbánék alkalmatlanságáról árulkodik, hogy ők maguk is újra meg újra megváltoztatták a döntéseiket.

A káoszkormányt soha nem érdekelte, hogy mi lesz az iskolákban. Hiába óriási a tanárok megfertőződésének kockázata, Káslerék sokáig nem voltak hajlandók őket soron kívül beoltani. Majd nagy nehezen megszervezték a tömeges oltást, de ott is malőrök voltak.

Orbánék 100 százalékos táppénzt ígértek a koronavírus miatt otthonmaradó tanároknak, de ez is csak üres ígéret maradt. Képesek voltak a tavalyi nyarat luxusjachotokon, láblógatva tölteni, így a tanévet teljesen felkészületlenül várták az iskolák. Ezzel pedig számos tanár, és diák egészségét veszélyeztették. Az biztos, hogy mindezt nem fogjuk nekik elfelejteni 2022-re.
delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elárulta az orvosi kamara, itthon milyen arányban vannak lélegeztetőgépen az oltottak

Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az első magyar adatokról a Magyar Orvosi Kamara azzal kapcsolatban, hogyan oszlik meg az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: