Otthon / Friss hírek / Orbán kijelentette: Ha a Fidesz veszít 2022-ben, ő képviselő marad, és még 20 évet tervez a politikában
Budapest, 2021. február 15. Orbán Viktor miniszterelnök a pártok képviselõinek felszólalására válaszol napirend elõtt az Országgyûlés idei elsõ ülésén 2021. február 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán kijelentette: Ha a Fidesz veszít 2022-ben, ő képviselő marad, és még 20 évet tervez a politikában

Arató Gergely (DK) követte Jakab Pétert az azonnali kérdések során, és ő is Orbán Viktorhoz fordult.

KAPCSOLÓDÓ
Kijönne Önökből egy komplett börtönválogatott – mondta Jakab Orbánnak, és elvették tőle a szót

Egy magyar zászlót is felemelt Jobbik elnöke, amikor abba kellett hagynia a felszólalását.

Azt ecsetelte a DK politikusa, hogy egy egész ország meglepődött, amikor Orbán arról beszélt pénteken, hogy ő egy bérből élő magyar állampolgár. Azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán erre úgy reagált, hogy a képviselői, miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette: azt megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Hangsúlyozta: ő nem tőkejövedelemből, hanem bérből élő ember.

Arató ezután azt mondta: nem aggódunk Önért, fordulhat családi segítségét. Felemlegette, hogy Orbán Győző cégéből épp kivettek egymilliárdot forintot.

KAPCSOLÓDÓ
1,1 milliárdos osztalékot vettek ki Orbán apjának az állami építkezésekre is szállító cégéből

Orbán Győző bányászati cégét csak minimálisan fékezte a járványhelyzet.

Orbán erre azt mondta: hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer.

Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként.

Hozzátette: “számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

Szabó Tímeától is elvették az szót

Erre akkor kerül sor, amikor Szabó Tímea a Fudanról kérdezte Orbánt. „Mennyit kap ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? Mert ez egyetlen magyar embernek sem jó” – mondta a Párbeszéd társelnöke.

Orbán szerint nincs ügy, mert a Fudan már itt van Magyarországon, a Corvinuson. “Majd ha lesznek pontos tervek, akkor érdemes ilyenekről beszélni. Addig ez csak ködszurkálás. Meg fog épülni minden kollégium is” – mondta Orbán, aki szerint Barack Obama és Soros György már tartott előadást a Fudan egyetemen.

Erre mondta azt Szabó, hogy Ön egy hazaáruló, mire elvették tőle a szót, és figyelmeztetést is kapott. Szabó egy kis táblát próbált odaadni Orbánnak ezek után, de Kocsis Máté ezt megakadályozta.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: