Otthon / Friss hírek / Adománygyűjtő kampányt indítanak az ellenzéki pártok

Adománygyűjtő kampányt indítanak az ellenzéki pártok

Közös közleményükben kifejtik, hogy ahhoz, hogy az előválasztást átláthatóan, biztonságosan és igazságosan lehessen megvalósítani, a magyar emberek támogatására is szükség van. 

Mint írják, az előválasztás egy olyan egyedülálló politikai intézmény, melynek lebonyolítását, beleértve a munkaerő biztosítását, a hat párt magára vállalta, a pártok vezetői pedig kialakították az előválasztás lebonyolításáért felelős intézményeket, amelyeket az Országos Előválasztási Bizottság koordinál. A magyar emberek támogatása ettől függetlenül elengedhetetlen.

Az ellenzéki pártok tehát a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék az előválasztást. E támogatásokból fogják ellepni Magyarország utcáit az előválasztási sátrak, amelyekben így lesznek regisztrációra alkalmas számítógépek, képviselőjelölti és miniszterelnök-jelölti szavazólapok, és ezáltal jut forrás az online szavazásra, valamint a választókerületi és a miniszterelnök-jelölti vitákra is. Az adománygyűjtő kampányban mind a hat párt közös arculattal vesz részt.

Az Állami Számvevőszék – az Európai Unióban példátlan módon – az ellenzéki pártokat indokolatlan és sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben. Ezért a pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik az állampolgári támogatásokat.

Az adománygyűjtés 2021. június 10-én kezdődik és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart. A pártok az alább látható aloldalakon fogadják az előválasztás megvalósítását célzó támogatásokat! Támogassa adományával Ön is a kormányváltást, támogassa az előválasztást!

Jobbik https://www.jobbik.hu/elovalasztasi-adomanyozas

DK https://dkp.hu/tamogasdazelovalasztast/

LMP https://lmp.hu/tamogatas/

Momentum https://tamogasdamomentumot.hu/tamogasd-az-elovalasztast/

MSZP https://mszp.hu/hir/tamogasd_az_elovalasztast

Párbeszéd https://parbeszed.hu/elovalasztas-tamogatas/

– olvasható a közös közleményben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ausztriában július elsejétől jönnek a komoly feloldások

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: