Otthon / Friss hírek / Ander: A tanárok megérdemlik a megbecsülést!

Ander: A tanárok megérdemlik a megbecsülést!

Vissza kell építeni az oktatási rendszert, amit a Fidesz szétzúzott. Társadalmunk egyik legfontosabb alapja a tanulás, és Orbánék ezt akarják ellehetetleníteni.

Magyarország mindig is különleges szerepet játszott a világ tudományos és szellemi köreiben. Hiába vagyunk kis ország, kimagaslóan sok tudós, kutató, felfedező, író, költő és gondolkodó született hazánkban. Közülük rengetegen az ország oktatási intézményein át váltak azzá, akik később büszkeséggel töltöttek el minden magyart.

Akkor hogy lehet, hogy a magyar oktatási rendszer ilyen silány állapotban van? Így nem tudjuk tovább folytatni az ország szellemi hagyományait.

“VALAMIKOR RANG VOLT TANÁRNAK LENNI!”

– Ander Balázs dél-somogyi képviselőjelölt szerint újjá kell építeni az oktatást, ha fejlődést akarunk látni az országban.

Egyre aggasztóbb a helyzet: 10-ből 6 iskolában nincs elég tanár. Van, ahol egyáltalán nincs például kémiatanár. Ha Orbánékon múlik, akkor

“Az elmúlt egy évtizedben sokat lehetett volna tenni azért, hogy a tanári pálya újra vonzó és elismert hivatás legyen. Hiszen egy ország jóléte nagymértékben függ az emberi erőforrásba befektetett társadalmi tőke megtérülésétől.”

Ezen a téren az Orbán-kormány szánalmasan alulteljesített. Az ország erőforrásaiból ezt is elkótyavetyélték, sőt, egyenesen elüldözték.

NEM VÉLETLEN, HOGY EGYRE TÖBB MAGYAR VÁNDOROL KÜLFÖLDRE.

“Közismert tény, hogy az oktatásba és az egészségügybe befektetett erőforrások az egész társadalom számára megtérülnek. Vissza fogjuk állítani a pedagógusi hivatás becsületét, mert kevés olyan fontos dolog van, mint gyermekeink, utódaink erkölcsi, szellemi nevelése.”

Persze, a Fidesztől már megszokhattuk, hogy ha nem Felcsút, akkor a vidék nem számít. De azért a pofátlanságnak is van egy határa!

„Magyarország nem volt, hanem lesz.” – mondta Széchenyi István, és mi ma is szentül hisszük, hogy hazánk – a 2022-es rendszerváltás után – ismét ilyen reménnyel telt, normális, európai ország lesz.

“Ahol nem fejjel lefelé áll a világ: ahol nem a tolvajok, hanem a tisztességes, munkájukat becsülettel végző emberek jutnak mindig előre, s az utánunk jövő nemzedékek ezt az értékrendet adják tovább az őket követő generációknak.”

AZ ORSZÁG ÚJJÁÉPÍTÉSÉNEK EZ AZ EGYIK ALAPKÖVE.

Rendes oktatási rendszer nélkül az ország elsorvad, és az elmúlt évtizedben megtapasztalhattuk, hogy milyen gyászos irány ez, ha tovább követjük.

“Fizessenek meg a tolvajok, végre éljenek jól a magyarok!”

dedlsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: