Otthon / Egyéb / Jól megy Mészáros Lőrinc szekere, a balatoni milliárdok pedig még csak most kezdenek el ömleni

Jól megy Mészáros Lőrinc szekere, a balatoni milliárdok pedig még csak most kezdenek el ömleni

Az Opus Global 8,1 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az idei első negyedévet, ami 5,4 milliárd forintos javulás éves szinten, írja a Forbes. A nyár pedig még csak most kezdődik, így várhatóan a turizmusból bejövő milliárdok is tovább gazdagítják a cégcsoportot. 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett, idei első negyedéves jelentés szerint a jelentős energetikai akvizíciók gazdálkodásának eredményei (Titász, Tigáz) ebben még nem szerepelnek.

De lássuk pár számot! Az Opus az idei első negyedévet 678 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, illetve 265 milliárdot meghaladó saját tőkével zárta. Összehasonlításképp: a mérlegfőösszeg 21, a saját tőke pedig 17 százalékkal nőtt a tavaly év végi bázisadatokhoz képest. S ha ez még nem lenne elég a jóból, adózott eredménye is 5,4 milliárd forintos javulást jelent a tavalyi, ugyanezen időszakkal összevetve.

2021 első negyedévében a vállalatcsoport a működési bevételen belül 44.043.329 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Ez a szám abból a szempontból sem elhanyagolható, hogy csupán 4,7 milliárddal kevesebb 2020 első negyedévéhez képest, a koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak ellenére.

A bevétel nagy részét (58 százalék) az ipari termelés adja, a mezőgazdaság és élelmiszeripar pedig 40 százalékot. A turizmus 2 százalékos bevételt tudott realizálni a járványügyi intézkedések miatt, a tavalyi első negyedévben teljesített 13 százalékos részesedésével szemben.

Ez azonban minden bizonnyal nagyot fog változni, ugyanis megannyi jelentős érdekeltséget tudhat magáénak a Balatonnál az ország gázszerelője.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: