Otthon / Egyéb / Nehéz helyzetbe kerülnek a lakásfelújítók

Nehéz helyzetbe kerülnek a lakásfelújítók

Az építőanyagok drágulása, ami lefékezte a lakásfelújátásokat már nem fordítható vissza, így minden piaci szereplőnek alkalmazkoznia kell a magasabb árakhoz, ha tud.

Egyebek mellett meghatározott ideig nem változtatható árakat javasol az ÉVOSZ az elszállt építőanyagárak további drágulásának megfékezésére – derül ki a szevezet vezetője, Koji László a Magyar Nemzetnek adott interjújából. Teljes mértékben semmilyen intézkedés nem oldja meg a problémát, de abban bíznak, hogy néhány célzott lépéssel csillapítani lehet az elszabaduló piaci folyamatoka.

Ugyanakkor az idei extra áremelések már nem fognak visszafordulni semmilyen intézkedés hatására, azaz a magasabb árak melletti kivitelezésekre kell berendezkednie minden szereplőnek. Csak őszre, illetve az év végére oldódhat a mostani feszültség az építési piacon.

Budapesten és térségében inkább a személyi jellegű kiadások és az igénybe vett szolgáltatások ára növekedett jelentősen, míg az építőanyagok nagyobb árnövekedése inkább a vidéki térségekben tapasztalható.A megkérdezett vállalkozások az év hátralévő részében rá­adásul további árnövekedésre számítanak.

napi.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter a Politicónak: a pedofiltörvényt rendezni fogják, mert a homoszexualitást “el kell fogadni és tolerálni kell”

“Az Orbán Viktor legyőzéséért folytatott magyarországi kampányról” írt cikket a Politico. A lap szerint a magyar …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: