Otthon / Friss hírek / Fidesz: Dél-Somogy lakói éljenek meg, ahogy tudnak

Fidesz: Dél-Somogy lakói éljenek meg, ahogy tudnak

Így vész el az emberhez méltó élet lehetősége a dél-somogyi emberek nagy része számára. A juttatások, a minimálbér, a szociális dolgozók és a pedagógusok fizetése: egyik sem emelkedik annyival, hogy követni tudja az élelmiszerek és egyéb alapvető termékek vagy a benzin árát.

A Fidesz által most keresztülvert költségvetés ezer sebből vérzik, de az egyik legfájóbb pontja az, hogy azokra, akiknek minden egyes forint számít, ismét magasról tesz a kormány. Míg az ipari szférában dolgozók bére várhatóan együtt emelkedik majd az élelmiszerek, alapvető termékek drágulásával, addig

a szociális támogatásokra jogosultak, és az olyan állami foglalkoztatottak, mint a pedagógusok és a szociális dolgozók várhatóan még kisebbre kell, hogy összehúzzák magukat.

A fideszes logika egyértelmű: nem lehetne eleget a NER-haverok zsebébe csorgatni, ha a tömegeket érintő problémák megoldására költenék a magyar adófizetők pénzét. Még a választások előtt is van pofájuk egy ilyen költségvetést elfogadni.

Orbán és Szászfalvi László mélységesen lenézik a keményen dolgozó dél-somogyi embereket: azt hiszik, egy zsák krumpli vagy a hazug ígérgetés is elég lesz a szavazatuk megvásárlásához.

Azt már most látjuk, hogy árak biztosan és gyorsan emelkednek, sokaknak már attól fő a feje, ha csak belép a boltba, mert nem egyértelmű, hogy mindenre jut-e, ami kell. Valamiért a Fidesz szerint ez rendben van, ezért úgy döntöttek, hogy jó lesz ez így 2022-ben is.

Egyre több a teher, a pluszkiadás, maszkoktesztek, fertőtlenítőszerek, gyógyszerek – ki fizette ezt a családoknak, talán a kormány? Az alacsony jövedelmű, a kormány kényétől-kedvétől függő emberek, családok nem sok jóra számíthatnak a Fidesztől: a valódi béremelés elmaradásával a kormány a méltóságuktól fosztja meg a minimálbérből élőket, a közfoglalkoztatottakat, a szociális szféra dolgozóit és a pedagógusokat is. Orbán helyi csicskája, Szászfalvi László, pedig támogatja ebben gazdáját.

A 2022-es költségvetés lényege: amíg a somogyi emberek számolják a garast, addig ők a milliárdokat számolják a jachtokon és a budai villákban. A milliárdokat, amiket a garast számolgatók kerestek meg.

delsomogy.ezalenyeg.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: