Otthon / Friss hírek / Köszönjük Szászfalvi Lászlónak: 43 milliárddal kevesebb megy oktatásra
Szászfalvi: nem

Köszönjük Szászfalvi Lászlónak: 43 milliárddal kevesebb megy oktatásra

Kiderült végre, mi Orbán legnagyobb baja a gyerekeinkkel: az, hogy nem tudnak a Fideszre szavazni. Ez elég jól meglátszik a csicskái által egyoldalúan átnyomott 2022-es évi költségvetésen is: a tervek szerint jelentős összeggel csökkent az oktatásra szánt keret.

Az oktatás témáját több okból sem szereti a kormánypárt: egyrészt érteni kéne hozzá, másrészt bármit csinálnak vele, nincs azonnali siker, mert

nem lehet egy kiskorúból szavazatot kikényszeríteni.

A baj ezzel az, hogy ennek a levét jövőre is a dél-somogyi gyerekek és persze azok szülei, nagyszülei isszák meg. Mindamellett, hogy kevesebb pénz megy az oktatási intézményeknek, ez az összeg az infláció miatt még annál is kevesebbet fog érni.

Hogy mit várhatunk attól, ha egy eleve páriaként kezelt oktatási rendszert még mélyebbre taszítunk a gödörbe? Hogy mi lesz abból, ha még kevesebb pénz jut az iskoláknak?

Ne legyenek a kétségeink: ahogy a dél-somogyi szülők eddig is hordtak az iskolába mindent, amit kellett, úgy továbbra is ezt fogják tenni – és a Fidesz szerint ez így teljesen rendben van.

Főleg, hogy az ő gyerekeik nyugodtan járhatnak elitiskolákba a mi pénzünkből.

Az átlagos magyar szülő pedig veheti meg ismét a fénymásolópapírt, WC-papírt, zsebkendőt, kéztörlőt, fertőtlenítőszert, maszkot – a sor végtelen. Ezek azok a dolgok, amiket az államnak kéne biztosítania, de a legtöbb helyen bizony a szülőknek kell kigazdálkodni.

A Fidesz azt szajkózza, ez nem választási költségvetés. Akkor miért azoktól vonják el a pénzt, akik nem tudnak szavazni, a magyar gyerekektől?

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Dudás Róbert nyílt levélben kérte Orbántól, azonnal intézkedjen a kormány a rekordmagas benzinár miatt

Nyílt levelet írt Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke a rekordmagas üzemanyagárak kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: