Otthon / Egészségügy / Ilyen tempóval még 4-5 nap, amíg elérjük az 5,5 millió beoltottat

Ilyen tempóval még 4-5 nap, amíg elérjük az 5,5 millió beoltottat

A hétvégén még biztosan marad a maszkhasználat beltéren, a mostani tempóban még 4-5 nap kell ahhoz, hogy elérjük az 5,5 millió első beoltottat. A kormány – jelentősen alább adva a korábbi, 7 milliós terveiből – a héten ennél a határnál húzta meg az újabb lazítások életbe léptetését. Megszűnne a kötelező maszkhasználat, a védettségi igazolványra pedig csak tömegrendezvénynél lenne szükség, hotelekben, éttermekben, strandokon, fürdőkben már nem. (Ezzel nagyjából értelmét is veszíti a kormánynak az a korábbi bejelenése, hogy aki nem adatja be a második oltást, annak érvénytelenítik a védettségi igazolványát.)

A ma reggeli jelentés szerint a beoltottak száma 5 454 866. Vagyis 45 134 beoltott hiányzik az 5,5 millióhoz. Csütörtökön mindössze 9 322 ember kapta meg az első oltását, az elmúlt 4 napban összesen 43 435-en. Ezzel az egyre lassuló tempóval valamikor a jövő hét elején érjük el az 5,5 milliót.

A második oltások száma még magas.

Szerdán 8, csütörtökön hosszú idő után csak 1, ma ismét 8 koronavírussal összefüggő halálesetet jelentettek. Eddig összesen 29 980-an haltak meg hivatalosan koronavírusban Magyarországon.

Lehet, hogy nincs összefüggés, de éppen nyolccal csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma is. 22-en vannak jelenleg lélegeztetőn.

A kórházban ápoltak koronavírus-fertőzöttek száma 33-mal csökkent, 182-en vannak kórházban jelenleg.

66 új fertőzöttet jelentettek. Ez 40-nel kevesebb, mint múlt pénteken. Azt nem tudni, hogy közülük hányan fertőződtek meg a delta variánstól.

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon

2022 elejétől az 1957-ben születetteknél 65 év lesz a nyugdíjkorhatár. A2014 óta folyamatos nyugdíjkorhatár újabb …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: