Otthon / Friss hírek / Nem adják vissza a korlátlan hatalmat Orbánék, pedig már indokolatlan

Nem adják vissza a korlátlan hatalmat Orbánék, pedig már indokolatlan

Gulyás Gergely bejelentette, hogy szinte minden járványügyi korlátozás megszűnik. Arról viszont nem beszélt, hogy ha már nincs szükség ezekre, akkor miért kell továbbra is a különleges felhatalmazás az Orbán-kormánynak.

Megszűnik a járványügyi intézkedések jelentős része – ezt már Novák Katalin tegnapi szavaiból is tudni lehetett, a konkrétumokat azonban csak most ismerhette meg a nyilvánosság, mégpedig a hivatásos hazudozó Gulyás Gergely szavaiból.

“Amikor az 5,5 millió oltottat elérjük, megszűnik a kötelező maszkhasználat, nem kell védettségi igazolás strandokra, szállodákba és fürdőkbe, éttermekbe. A belső terekben sem lesz szükséges a maszkhasználat.”

Gulyás Gergely szavai szerint a sportrendezvényeken, a koncerteken, a fesztiválokon és az éjszakai zenés szórakozóhelyeken marad a védettségi igazolvány. A kormányzati közösségi oldal úgy fogalmaz, hogy tömegrendezvényekre kell majd védettségi igazolvány.

Mi a helyzet a tüntetésekkel?

Nagyon úgy tűnik, hogy a tüntetéseken továbbra is csak az Orbánplasztikkal lehetne hivatalosan részt venni. Ezt a Fudan elleni elsöprő erejű demonstráció alkalmával már láthattuk, hogy ki lehet játszani. És helyes is.

Miért van még veszélyhelyzet?

Lapunk információi szerint Orbán Viktor és a Fidesz elsősorban az ellenzéki előválasztást akarja hátráltatni, ezért nem oldja fel a veszélyhelyzetet, ezért nem mond le a különleges felhatalmazásról. Orbánék abban bíznak, hogy ha kevesen mennek el előválasztani, az árt az összefogásnak és segít a kormánypártoknak.

Ráadásul nyilvánvaló, hogy sokkal könnyebb egy diktatórikus pártnak diktátorok pártjaként viselkedni, mint demokráciának csomagolni be a rendszert. Ez látszik például Szekszárdon, ahol Ács Rezső fideszes polgármester két dologra használta fel a felhatalmazást: 1.) a haverjainak a megjutalmazására 2.) az ellenzéki többség szétrombolására és a bizottsági helyek elvételére. Persze lopni is könnyebb így.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szakdolgozók béremelése: 30 százalékról állapodtak meg, de 9 százalék valahogy elveszett

Bár a kormányzati kommunikáció azt sulykolta, hogy a szakdolgozók jövőre 30 százalékos béremelést kapnak, a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: