Otthon / Friss hírek / A választásokig el kell készülnie Orbán milliárdos palotájának

A választásokig el kell készülnie Orbán milliárdos palotájának

Ki épít 6 ezer négyzetméteres palotát a legnagyobb építőipari áremelkedés idején Alcsút közelében? Hazánk első számú bérből és fizetésből élő kisembere. Úgy tűnik, Orbán csak a választásokig akarja titkolni, hogy milliárdos.

Igazából van a miniszterelnök és a hatvanpusztai palota között egy “áthidaló elem”, mert nem Orbán Viktor nevén fut az építkezés, hanem apjáén, aki milliárdos kőbánya tulajdonos. Büszke lehet a fiára, aki a nemzeti tőke születéséről annyit prédikál. Persze az idősebb Orbánt lazán zsebre vágja az ország leggazdagabb embere, Viktor gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc, akinek szintén van köze ahhoz, hogy Hatvanpusztából saját lábon forgó palota legyen őszig.

hvg360 úgy tudja, hogy a kormányfő rokonságára rálátó szomszédok azt pletykálják Felcsúton: a belsőépítészeti munkákat leszámítva mindennek készen kell lennie, mielőtt beköszönt az ősz. Vagyis a választási kampány. Mert “a terület közvetlenül az Orbán család kezén van, és a milliárdos beruházást firtató kérdések esetén nehezen lehet „üzleti ügyekre” vagy „nemzeti tőkésekre” hivatkozni” – írja a lap.

Állítólag abban bíznak Orbánék, hogy a szavazásig majd csak elülnek a milliárdos építkezés által keltett hullámok.

Különben fel van építve a hatvanpusztai sztori, ahogy kell. A hvg360 leírta, hogy a Habsburg főhercegi majorság lepusztult állapotában került Orbán Győző egyik cégének tulajdonába, amelytől az akkor még Felcsút polgármestereként hivatalban lévő Mészáros Lőrinc bérelte 10 éven át. Összesen 150 millió forintot fizetett érte. A lap szerint már akkor is tette a dolgát az Orbán hátországát építő Mészáros. A pénztárat mindig fel kellett tölteni! Aztán Győző 2018-ban a nevére vette a birtokot.

A 2019 óta felgyorsult építkezés végeredménye nemsokára látható lesz. Az Orbán családnak legalábbis. Mi kevesebbet fogunk érzékelni belőle, mivel drónnal már nem lehet tényfeltáró szándékkal fölé szállni. A drónokra vonatkozó szabályozást a Vlagyimir Putyin Fekete-tenger parti titkos palotájáról beszámoló Navalnij-videó idején hozták Orbánék. Hasonló emberek, hasonló problémákkal küzdenek.

Volna is mit titkolni. A puszta közepén szürreális méretű épületegyüttes felülről veri a 6 ezer négyzetmétert. Ennyi hely bőven elég lesz a jó kis gasztro lazulásra, pálinkafőzésre és sok-sok családi manipuláció megkomponálására. A lift és az 1200 négyzetméteres mélygarázs amúgy alap egy felcsúti miniszterelnöknél, amiből úgy lehet az épületbe lépni, hogy senki ne tudja, ki érkezett meg.

A lap leírta, hogy az olcsóbb verzió minimum 3-4 milliárdjába fájhat Orbán Győzőnek, akinek amúgy ez nem gond, mert 2010 óta 10 milliárd forint osztalékot vett ki a cégeiből. A cikk szerint a munkálatok nem egyszerűek a semmi közepén, ilyen a szennyvíz elvezetése és az áram biztosítása. Úgy tűnik, lesznek őrbódék és más védelmi megoldások a kíváncsi szemek távoltartására.

Az Alcsúttól pár kilométerre fekvő majorság igazi Orbán-birodalom lesz. Köré települhetne a NER-elit. Biztos kapna egy ikerházfelet Rogán Habonnyal, Kövér Áderrel, Szijjártó Semjénnel.

A lap úgy tudja, hogy a környező földek közül, ami nem Mészárosé, az a kormányfő feleségének, Lévai Anikónk a tulajdona. Sőt, Orbán apja a Csányi családtól megvásárolta a közeli golfklub területét, így lett Orbánéké az egykori főhercegi birtok másik mintagazdasága is.

Ha tényleg elkészül a választásokig a palota, legalább mindenki elől elzárva őrjönghet majd Orbán az ellenzékbe száműzetés miatt.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: