Otthon / Egészségügy / Már látszik, mi jelenti a legnagyobb kockázatot az oltottaknak
Makó, 2021. április 15. A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők oltáshoz előkészítve a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 15-én. MTI/Rosta Tibor

Már látszik, mi jelenti a legnagyobb kockázatot az oltottaknak

Úgy tűnik, a koronavírus delta variánsa a beoltott embereket is megfertőzi, Izraelben becslések szerint az új esetek harmadába-felében a vakcinát már felvetteket fertőzhette meg a mutáns. A betegség lefolyása ugyanakkor kevésbé súlyos a Business Insider cikke szerint.

Akoronavírus elleni vakcinák nem győzik le olyan könnyen a delta koronavírus-változatot, mint a többi variánst, Izraelben az új Covid-19-es megbetegedések akár fele is oltott embereket érinthet egy egészségügyi tisztviselő szerint. Az oltottak között a fertőzés megjelenése riadalmat keltett, pedig a megbetegedés náluk enyhébben zajlik, mint az oltatlanoknál – derül ki a portál cikkéből.

Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint a delta-variánssal kapcsolatba került, teljesen beoltott embereket is karanténba kell zárni.

Becslések szerint az új fertőzések 40-50 százaléka már beoltott embereket érint, de nem tudni, hogy teljesen vagy részlegesen védettekről van szó, egyelőre még elemzik az eseteket.

Az Izraelben naponta jelentett új esetek száma 100 fölé ugrott, ami május óta a legmagasabb érték. Az esetek mintegy 70 százalékát a delta-változat okozta, ami az összes koronavírus variáns közül a legnagyobb kockázatot jelentheti a beoltott, főként a kétadagos oltásokból csak egy adagot felvett embereknek.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon

2022 elejétől az 1957-ben születetteknél 65 év lesz a nyugdíjkorhatár. A2014 óta folyamatos nyugdíjkorhatár újabb …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: