Otthon / Egészségügy / Nő a bérfeszültég az orvosok és ápolók közt

Nő a bérfeszültég az orvosok és ápolók közt

Az ellenzék többszöri, részletesen kidolgozott javaslatait félrelökve fogadta el a kormány a 2022. évi költségvetést, így marad és nő a bérfeszültség a kórházakon, rendelőkön belül: míg az orvosok bére kezdi közelíteni az elfogadható színvonalat, addig az egészségügyi személyzet egyéb tagjait semennyire sem becsüli meg az elitista Fideszes öltönyparádé.

A Fidesz ismét bebizonyította, hogy semmiféle érzéke nincs a szakértelmet és odafigyelést igénylő, összetett kérdéskörök feldolgozásához – bár lehet, hogy ezt sosem tudjuk meg, mert az eddig felmerült összetett problémákról leginkább nem vettek tudomást.

Ez történt most az egészségügyi dolgozók bérrendezésével is: mivel az orvosok érdekképviselete volt a legerősebb, az átütötte a hallóküszöbüket, de mindenki mást semmibe vesznek, aki az egészségügyben dolgozik – legalábbis a 2022-es költségvetésből ez derül ki.

A képmutatás felsőfoka, hogy minden fórumon ömlengenek az egészségügyi dolkozók munkáját megköszönve, de az, hogy ez nekik valójában kizárólag az orvosokat jelenti, csak a költségvetési számokból derül ki.

Hogy mi lehet a logikus oka annak, hogy hagyják napi szinten anyagi gondokkal küszködni az ápolókat, a szociális segítőket, a védőnőket és a számtalan kórházi háttérdolgozót, arra a Fideszen kívül senki nem tud válaszolni, de lehet, hogy ők sem. Ugyanis nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk:

csapat nélkül nincs csapatmunka, és a legjobban fizetett orvosok sem fogják tudni ápolni a betegeket, működtetni a mutyikban túlárazott orvosi berendezéseket – a kórház kitakarításáról már nem is beszélve.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Závecz: Az ellenzék továbbra is vezet, de a Fidesz kezdi ledolgozni a hátrányát

Októberről novemberre jelentősen, 3 százalékkal (34 százalékról 37 százalékra) nőtt a Fidesz támogatottsága. A második …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: